השפעת הטמפרטורה על טעם האספרסו
איך משפיע טמפרטורת החליטה על טעם האספרסו?
לא אחת אני נשאל מה ההבדל בין מכונה קטנה עם מערכת חימום פנימית פשוטה, מול מכונה מקצועית עם מערכת בקרת טמפרטורה מתקדמת.
עובדה! האספרסו יוצא במכונה מקצועית ארומטי יותר ועשיר יותר וניתן לשלוט על הטעמים שיוצאים ממנו. 
מסתבר, שאם חולטים את האספרסו בטמפרטורות שונות, הטעם משתנה.
כמובן שיש עוד פרמטרים שמשפיעים על הטעם, כמו סוג הקפה, המים ופרופיל הלחץ אבל בהנחה ששאר הפרמטרים קבועים, אפשר עדיין לקבל טעמים שונים ע"י שינוי טמפרטורת המים החולטים.
ראו את הגרף:
 ניתן לראות שבטמפרטורה שבין 94 ל-95 מעלות המתיקות והגוף מקסימליים והמרירות מינימלית.

המסקנה - שליטה בטמפרטורת החליטה מאפשרת לקבל אספרסו המתאים לנו.

השאירו תגובה

כל התגובות עוברות אישור לפי פרסום