משקאות שהם לא אספרסו
קפה ביצים וייאטנם - פלא הקפה של האנוי
קפה ביצה הוא לא רק קפה רגיל – הוא משקה עשיר וקרמי שנחווה כקינוח מתוק. בין אם אתם שותים אותו בשכבות או מערבבים, הוא מספק חוויית טעמים ומרקמים ייחודית, שנטוע עמוק בתרבות הייחודית של המדינה.
שתיית קפה ביצה היא חוויה ייחודית בשל הטעמים והמרקם הקרמי שלו. המשקה עשוי מקפה חזק עם קציפת חלמון ביצה מתוקה וקרמית, מה שמקנה לו טעם כמו של קינוח. בנוסף החלב המרוכז, הוא מרכיב נוסף בתזונה של הוייטנאמים וכבר כמעט מאה שנה. זהו מרכיב יומיומי בדומה לחלב לתרבויות אחרות.
בשנים האחרונות, קפה ביצים וייטנאמי זוכה לפופולריות גוברת מחוץ לווייטנאם, עם בתי קפה ברחבי העולם המציעים את המשקה הייחודי הזה.
קפה ביצים וייטנאמי הוא לא רק משקה, אלא חוויה קולינרית שמשלבת טעמים, מרקמים והיסטוריה תרבותית בכוס אחת.
שתיית קפה ביצה היא חוויה ייחודית בשל הטעמים והמרקם הקרמי שלו. המשקה עשוי מקפה חזק עם קציפת חלמון ביצה מתוקה וקרמית, מה שמקנה לו טעם כמו של קינוח. בנוסף החלב המרוכז, הוא מרכיב נוסף בתזונה של הוייטנאמים וכבר כמעט מאה שנה. זהו מרכיב יומיומי בדומה לחלב לתרבויות אחרות.
בשנים האחרונות, קפה ביצים וייטנאמי זוכה לפופולריות גוברת מחוץ לווייטנאם, עם בתי קפה ברחבי העולם המציעים את המשקה הייחודי הזה.
קפה ביצים וייטנאמי הוא לא רק משקה, אלא חוויה קולינרית שמשלבת טעמים, מרקמים והיסטוריה תרבותית בכוס אחת.
קפה וייטנאמי
וייטנאם היא יצואנית הקפה השנייה בגודלה בעולם המייצאת בעיקר פולי רובוסטה למרות שפולי הרובוסטה נדחקים לעיתים לשימוש מסחרי כגון קפה נמס, הם עדיין בעלי ערך רב לכל שותי הקפה. אולם בכלכלה ובתרבות של וייטנאם קפה רובוסטה ממלא תפקיד חשוב מאוד. הוייטנאמים גאים מאוד בקפה שלהם, והם הראשונים לשתות את הקפה שלהם, במקום לשתות קפה מיובא (למרות שה יש כמה בתי קפה כגון סטארבקס בערים הגדולות).
גם החלב המרוכז הפך להיות מרכיב חיוני נוסף בתזונה של הוייטנאמים כמעט מאה שנה. הוא הובא מצרפת במהלך מלחמת העולם הראשונה, ואנשים וייטנאמים אהבו אותו. זהו מרכיב יומיומי בדומה לחלב במקומות אחרים.
ביחד, הקפה הוייטנאמי העוצמתי ביחד עם החלב הממותק עם שיטת הבישול המקומית שלהם, מסנן הפין הווייטנאמי. ומקבלים קפה מרוכז שלעתים משווים אותו לאספרסו מקומי - הוא חזק, ריחני ומעודן מאוד מבחינת הטעם.
גם החלב המרוכז הפך להיות מרכיב חיוני נוסף בתזונה של הוייטנאמים כמעט מאה שנה. הוא הובא מצרפת במהלך מלחמת העולם הראשונה, ואנשים וייטנאמים אהבו אותו. זהו מרכיב יומיומי בדומה לחלב במקומות אחרים.
ביחד, הקפה הוייטנאמי העוצמתי ביחד עם החלב הממותק עם שיטת הבישול המקומית שלהם, מסנן הפין הווייטנאמי. ומקבלים קפה מרוכז שלעתים משווים אותו לאספרסו מקומי - הוא חזק, ריחני ומעודן מאוד מבחינת הטעם.
מזיגה מעל – Pour Over
כל מה שצריך לדעת כדי לחלוט קפה בצורה מושלמת במזיגה מעל – Pour Over
שיטת חליטת הקפה "מזיגה מעל" אומצה על ידי חובבי הקפה הייחודי (specialty coffee) ב...
רשימת הכתבות בבלוג לא רק אספרסו
שיטות שונות להכנת קפה - חוץ מאספרסו
בריקה
קפה פילטר
קפה טורקי
מקינטה, האספרסו האלטרנטיבי - Moka Pot
קפה פלנג'ר French Press
קפה בוץ
קפה חליטה קרה ...
בריקה - Brrika
בריקה – הדור המתקדם של המקינטה (Mokapot)
לפני הכל - פוסט זה נכתב ע"י שטרנ'ס קפה בע"מהכותבים הם שלמה שטרן, מחבר הספר מדריך הקפה וצדוק אשר המומחה בק...
קפה פילטר
קפה פילטר הוא המשקה הנצרך ביותר בעולם, להוציא קפה נמס. כולנו מכירים את המסעדות בארה"ב בהן מגישים קפה מקנקנים והמלצרים פונים שוב ושוב ושואלים אם למ...
קפה טורקי
יוצאים לטיול עם הרכב, אחרי זמן מה עוצרים בצד או בחניון, מוציאים את הערכה עם הגזיה והקפה. כמה כפיות קפה, מים שמים על האש ובוחשים. הריחהמתפשט והטעם ...
קפה פלנג'ר French Press
בהרבה מקומות בעולם, קפה פלנג'ר או כפי שהוא נקרא בעולם French Press (קפה לחיצה צרפתי) הוא הקפה האולטימטיבי.
המכשיר מורכב מקנקן (בדרך כלל מזכוכית), מ...
מקינטה, האספרסו האלטרנטיבי - Moka Pot
מקינטה - האספרסו האלטרנטיבי
מקינטה או מכונה באיטלקית, היא מכשיר פשוט ונוח להכנת קפה שטעמו קרוב ביותר לטעם האספרסו. מחירו הנמוך של המכשיר ואיכות הק...
קפה בוץ
קפה בוץ, או קפה שחור, זוהי אחת מהשיטות הנפוצות ביותר להכנת קפה בישראל - בצבא, במקומות העבודה, בנהיגה ועוד. השיטה מבוססת על השריה של קפה טחון דק (לכ...
אירופרס - Airopress
הקפה המדהים שיוצא מהאירופרס מוכיח, שלא חייבים מכונת אספרסו כדי לקבל קפה מעולה.
מהו האירופרס? (או ארופרס)
האירופרס (Aeropress) הוא מכשיר להכנת ק...
קפה חליטה קרה - Cold brew coffee
בשנים האחרונות התפתח תהליך הכנת קפה בשיטה הנקראת חליטה קרה. לא מדובר באיס קפה או בקפה גרניטה, מדובר בתהליך בו יוצקים מים קרים, או בטמפרטורת החדר על...
מכשיר להכנת קפה איטלקי - נפוליטנה - Neapolitan
מכשיר יחודי להכנת קפה איטלקי, ממש כמו שהאיטלקיים אוהבים
למעשה מדובר במכשיר העובד כמו פילטר בטפטוף. מכונת הקפה נפוליטנית, הידועה גם בשם Cuccumella, ...
מכשיר וואקום coffee siphon
הכנת קפה במכשיר הוואקום (סיפון בלשון העם) היא ללא ספק הגזעית והמרתקת ביותר. הקפה לא רק יוצא צלול ונקי, אלא שבגלל שיטת החליטה המים מתקרבים לטמפרטורת...
פרקולטור - Percolator
את הפרקולטור אפשר להגדיר, בן כלאיים של קפה פילטר ומקינטה, הפועל בצורה מחזורית. מצד אחד המים עולים בצינור כמו במקינטה, אך בניגוד למקינטה הם לא עוברי...