ההבדלים בין Micra ל-Mini במכונות לה מרזוקו תגובה אחת מכונות האספרסו של La Marzocco הן המיקרה והן המיני, שתיהן מכונות אספרסו איכותיות עם 2 דוודים המיועדות לשימוש ביתי, אך הן עונות על צרכים והעדפות מעט שונות. בעוד שהמיקרה היא הקטנה יותר...
תכנות כמות המים במנת קפה באוסקר 2 להלן הוראות כיצד לקבוע את כמות המנה בלחיצה על כפתור ההפעלה במכונת Nuova Simonelli Oscar IIתכנות כמות המים במנת קפהכדי להיכנס למצב תכנות יש לפעול כדלקמן:הערה : פעולת התכנות נעשית...
לחץ בדוד הקיטור מול הטמפרטורה ברוב מכונות האספרסו המקצועיות יש שעון המציג את לחץ הדוד. מה מציג השעון ולמה?שעון לחץ הדוד מראה את לחץ הקיטור בתוך הדוד. הלחץ הוא בדרך כלל בין 0.9 בר ל-1.5...
מטחנה עם RPM משתנה - למי זה מיועד עולם הקפה, לפחות לדעתי, בנוי מטרנדים. אחת לכמה ימים מופיע מוצר חדש או טכנולוגיה חדשה, שמציף את המדיה ולאחר מכן את השוק. זה מתחיל בהמון מאמרים, סקירות וחוות דעת. הפורומים...
איך להיות מדורג Q מוסמך מדרגי איכות קפה, אלו שמעניקים לקפה את הציון, נקראים מדרגי Q. קפה שקיבל ציון מעל 80 נחשב לקפה איכותי יותר וכמובן שהמחירו עולה. וככול שהציון גבוה יותר המחיר מאמיר. כיצד...
טחינת פולי קפה לעובי אופטימלי גודל הטחינה ממלא תפקיד חשוב במיצוי הטעם הטוב ביותר מפולי הקפה. כמובן יש הבדל ברמת הטחינה בין פילטר לאספרסו ועל כך כתבתי מאמר מאד מפורט המסביר את ההבדלים. אך גם...
Conti Valerio S.r.l. Conti Valerio S.r.l. היא חברה מבוססת בערבון מוגבל (Società a responsabilità limitata) שנוסדה בשנת 1920 על ידי אורליו קונטי בפירנצה, איטליה. לחברה מספר מותגי מטחנות קפה מכל הסוגים, הפונות לשווקים...
LX ITALIA "LX Italia" היא מותג חדש יחסית של מטחנות קפה יוקרתיות לחובבי קפה ביתיים. המותג הושק בשנת 2023 על ידי החברה Conti Valerio Srl, . חברה איטלקית עם ניסיון של למעלה...
רשת העוגיה - Puck Screen מה זה רשת עוגיה (Puck Screen) ולמה צריכים אותו בהכנת אספרסו ? פאק סקרין, או רשת עוגיה (לפעמים קוראים לו גם מסנן פיזור או (tamper screen) זו דיסקית עם חורים...
Sanremo חברת Sanremo נוסדה על ידי משפחת דה סורדי לפני למעלה מעשרים שנה בטרוויזו, ליד ונציה איטליה. כיום החברה פעילה בחמש יבשות ולמעלה מ-70 מדינות ברחבי העולם. סאן רמו היא חברה...
Fiamma חברה שהוקמה בשנת 1977 ע"י נלסון סרה בפורטוגל. החברה הייתה הראשונה שייצרה בפורטוגל מכונות אספרסו במהלך השנים החברה התפתחה ויצרה דגמים רבים שמוכרים בכל רחבי העולם.היום פיאמה נחשבת לאחת ממובילות...
אספרסו רומנו - משקה איטלקי אקזוטי אספרסו רומנו זו גרסה ייחודית איטלקית לאספרסו המסורתי, המוגש עם פלח לימון, או פיסת קליפת לימון. המשקה משלב את הטעם החזק של האספרסו עם טוויסט עז של לימון וכפית של...
חומצה כינית - Quinic Acid חומצה כינית (או קווינית) זהו מוצק חסר צבע שניתן להפיקו ממקורות צמחיים. חומצה כינית מעורבת בחומציות של הקפה.
אספרסו עם ניירות סינון Aeropress במאי 2019 הציג סקוט ראו (Scott Rao) את הרעיון לפילטר נייר מעל ומתחת לעוגיית הקפה כדי לקבל עד 25% יותר מיצוי נסו את זה. הכינו אספרסו עם ניירות סינון מעל...
ההשפעה של חלקיקי קפה קטנים "ריסיסים" על האספרסו (Fines) חלקי טחינה זעירים (Fines בלעז, אקרא להם מעתה "רסיסים") הם החלקיקים הקטנים ביותר שנוצרים כאשר טוחנים קפה. אפשר להגדיר אותם באופן כללי כחלקיקים בקוטר של פחות מ-100 מיקרון, או כל...
מדוע עוגית האספרסו נשארת דבוקה לראש החליטה? לפעמים כשמוציאים את ידית החליטה (Portafilter), לאחר הכנת אספרסו, מגלים שעוגית האספרסו נדבקת לראש החליטה ולא נשארת בתוך ידית החליטה. במאמר זה נשתדל להסביר את התופעה ולראות איך אפשר למנוע אותה. ---רכשתם...
10 השיפורים הקטנים באספרסו ההבדל הקטן שעושה את השינוי. חבר שלי ואני קנינו את אותה מכונת אספרסו, מכונה מקצועית עם 2 דוודים, ואותה מטחנה עם סכינים 64 וטיימר. אנחנו שותים זה אצל זה הרבה...
Blooming בלומינג (ספיגה ראשונית) כשמדברים על Blooming התרגום החופשי פריחה או לבלוב עושה לדעתי עוול לרעיון, וחשבתי מהי המילה הנכונה הכי פשוט בכתיבה באותיות עבריות "בלומינג". הי הבלומינג הוא שלב קריטי בהכנת קפה. כאשר...
עולם הסלסלות תגובה אחת לפני הכל - אני משתמש במילה "סלסלה" למוצר הנקרא ברשת Basket, לפעמים קוראים לו פילטר, או מסננת, או רשת. ולמילה "רשת פיזור" למוצר שנקרא ברשת Shower (מקלחת) בעוד שעולם מכונות האספרסו...
VST חברת VST Inc נחשבת למותג ידוע ומפורסם בעולם האספרסו, במיוחד בקרב חובבי הקפה היחודי (Specialty Coffee). החברה מייצרת סלסלות בדיוק גבוה וכן מוצרים נוספים כגון כלים לבדיקת רמות הקפאין בכוס....
זני הקפה - Coffee Varieties חבר טוב שלי אמר פעם כל החיים לומדים בסוף מתים טיפשים. ואני במרום גילי חייב לציין שכל הזמן אני לומד עוד ועוד. סיפרנו לכם איך משפיע עיבוד הקפה על הטעם...
RDT - ריסוס טרום טחינה RDT Ross Droplet Technique ריסוס פולי הקפה בתרסיס מים RDT או 'טכניקת הריסוס של רוס' מתייחסת לריסוס כמות קטנה של מים על הקפה לפני הטחינה בטחינת מנה בודדת (Single Dose)....
WDT אם אתם חדשים בעולם האספרסו, או אם אתם ותיקים שנאבקים לקבל את האספרסו המושלם. יכול להיות שידית הסיכות WDT עשויה להיות התשובה לבעיות שלכם. WDT הם ראשי התיבות של Weiss...
ראש חליטה רווי (Saturated Group Head) אחת מהבעיות הידועות במכונות אספרסו היא הטמפרטורה האמיתית של המים החולטים את הקפה. במכונות עם מחליף חום קשה לדייק בטמפרטורת החליטה. לעומת זאת במכונות עם 2 דוודים, המשתמש יכול לקבוע...
The Rainforest Alliance ברית יערות הגשם (The Rainforest Alliance) ארגון לא-ממשלתי בינלאומי (Non-Governmental Organization NGO) עם צוותים בלמעלה מ-20 מדינות המפעילים פעילות ביותר מ-70 מדינות. הארגון נוסד ב-1987 על ידי דניאל כץ, פעיל...
IMS I.M.S. היא יצרנית היסטורית של סלסלות, רשתות פיזור (Shower) ואביזרים למכונות קפה אספרסו שבסיסה בטורה ד'יסולה, פאביה. (Torre d’isola, Pavia) סמוך למילאנו איטליה. החברה נוסדה בשנת 1946 ע"י סבא רבא...
תיעול - Channeling לאחרונה דובר רבות על תיעול Channeling כמה הוא פוגע באיכות האספרסו שאנו חולטים. אז מהו אותו Channeling? (אפשר להשתמש במינוח בעברית כמו תיעול מהמילה תעלה אבל אשתמש במינוח האנגלי) Channeling...
אייריש קופי – Irish Coffee אייריש קופי – Irish Coffee - משקה המכיל קפה ואלכוהול, שהומצא ע"י ג'ו שרידאן (Joe Sheridan), שף שעבד בנמל התעופה הימי פוינס (Foynes) שבאירלנד. בתקופה שבה החלו הטיסות הטראנס אטלנטיות, המטוסים לא...
מה ההבדל בין קפה קלוי בהיר לקפה קלוי כהה האם שמתם לב שניתן למצוא המון סוגי קפה? יש קפה עם טעם חמצמץ ופירותי ויש קפה עם טעם עמוק מתקתק שוקולדי משהו. לחלקם בכלל יש טעם של טוסט קלוי, לחלקם...
רשימת הכתבות בעולם האספרסו להלן ריכוז של כל הכתבות בבלוג "עולם האספרסו" כדי להקל על המשתמשים למצוא כתבה מסוימת, הכנו רשימה של כל הכתבות בבלוג. אפשר כמובן לעשות חיפוש אחרי נושא או כתבה בשורת...
סלסלת לחץ מול סלסלה רגילה לא פעם נכנס אלינו לחנות לקוח, ושואל אותי אם אוכל להסביר לו מה ההבדל בין מכונה שעולה פחות מאלף ש"ח למכונה מקצועית שעולה מעל אלפיים ש"ח ולפעמים אף מעל עשרת...
קסקרה - Cascara מאז התגברות המגמה של קפה פילטר במזיגה ישירה (pour-over) וקפה בחליטת פלנג'ר ובמקביל הגידול הגובר לתה, ענפי הקפה הייחודיים (specialty coffee) והתה עברו שינויים רבים בשנתיים האחרונות. בין ההתפתחויות הללו...
מיצוי הקפה - Coffee Extraction מיצוי הקפה או כפי שאנו קוראים לו Coffee Extraction הוא חלק בחליטת הקפה בו המים החמים פוגשים את הקפה הטחון וסופגים ממנו את מרכיבי הטעם כדי להפיק לנו משקה קפה טעים....
מהו האספרסו מהו אספרסו? האספרסו הוא משקה המתקבל מהעברת מים חמים בטמפרטורת חליטה הקרובה ל-900C בלחץ הקרוב ל-10 אטמוספרות דרך קפה טחון "הסוחטים" מהקפה את השמנים שלו ומרכיבי הטעם. הגדרת האספרסו: במכון הלאומי...
משקאות הקפה מבוססות אספרסו עולם משקאות הקפה הפך בשנים האחרונות למורכב ביותר, הופיעו עשרות משקאות חדשים, עם וורסיות שונות לכל משקה ומשקה. גם אם נרצה להכין רשימת משקאות היא לא תהיה מדויקת ומלאה. לפעמים...
מה משפיע על טעם האספרסו על טעם האספרסו משפיעים גורמים רבים. החל מסוג הקפה ועד למי שמכין את הקפה. להלן חלק מהמרכיבים שמשפיעים על טעם האספרסו: הקפה - מדינת הגידול / אזור הגידול / התערובת...
הניסוי המדהים של ארבעת הכוסות לא פעם נכנסים אלי לקוחות ומבקשים ממני לטעום קפה מסוים. לאחר שהם טעמו את הקפה, אני מסביר להם שכל מכונת קפה תפיק טעם שונה מאותו קפה. יתרה מזאת, באספרסו הרבה...
השפעת הטמפרטורה על טעם האספרסו איך משפיע טמפרטורת החליטה על טעם האספרסו? לא אחת אני נשאל מה ההבדל בין מכונה קטנה עם מערכת חימום פנימית פשוטה, מול מכונה מקצועית עם מערכת בקרת טמפרטורה מתקדמת.עובדה! האספרסו...
שאלות הכוונה לרוכשי מכונת אספרסו ביתית מה חשוב בבחירת מכונת אספרסו לבית - שאלות ההכוונה. זהו, נפלה ההחלטה לרכוש מכונת אספרסו. עכשיו אנו עומדים משתאים לנוכח שפע המכונות שבשוק ולא יודעים להחליט איזו מכונה כדאי לרכוש....
סוגי מכונות אספרסו כדי להכין אספרסו יש להזרים מים חמים בטמפרטורה של כ-90 מעלות צלזיוס בלחץ של 9-10 בר על קפה טחון. כדי לעשות זאת נדרשים מים חמים מצד אחד, מקור לחץ שיכול...
מכונת אספרסו אוטומטית בשנות השמונים של המאה העשרים הבינו יצרני מכונות האספרסו שאנשים מוכנים לשלם יותר, תמורת נוחות או אולי עצלות, בשנת 1985 פותחה לראשונה מכונת אספרסו אוטומטית מלאה ע"י חברת סאקו. ומאז שוק...
מכונת אספרסו ביתית מבוססת קפה טחון אפשר גם להגדיר קטגוריה זו כמכונות אספרסו ידנית עם דוד יחיד מבוססת קפה טחון. רוב מכונות הקפה הביתיות שייכות לסוג זה והן נמצאות בהישג יד במחיר סביר. מכונה כזו...
מכונות אספרסו מבוססות קפסולות מכונה פשוטה המאפרשת למשתמש לקבל קפה איכותי בלחיצת כפתור ובמהירות. מכונה כזו מכילה מיכל מים קרים, מערכת חימום למים, משאבה ליצירת לחץ, דוקרן לדקירת הקפסולה, נוריות ומפסקי הפעלה. בעת הכנת אספרסו...
מכונות אספרסו מקצועיות מכונת אספרסו מקצועית היא מכונה עם ראש אחד המתאימה לבית או לעסקים קטנים. (אפשר להשתמש בה גם למכונת אספרסו גיבוי לבתי קפה) ניתן להגדיר מכונה אספרסו מקצועית בהתאם לפרמטרים באים:...
מכונות אספרסו ללא חשמל - לשימוש בשטח חשוב – מאמר זה שודרג כבר מספר פעמים. העדכון האחרון אוגוסט 2024, סביר להניח שמאז שהמאמר נכתב צצו בשוק עוד מספר מכשירים מעולים. אתם מוזמנים לכתוב לנו ונשמח לעדכן את...
מכונת אספרסו מבוססת מנוף מכונת האספרסו היפה ביותר (לדעתי), היא מכונה מבוססת מנוף, הנקראת גם מכונת בוכנה. רק מעט חברות בעולם עדיין מייצרות מכונות כאלה לשימוש ביתי, כגון גאג'יה (Gaggia), אלקטרה (Elektra) והחברה המפורסמת...
הפעלת מכונת מנוף סוד קפה האספרסו של האיטלקי האמיתי מכונות המנוף מאפשרות ניצול טוב יותר של הקפה הטחון. בדרך זו אנו מקבלים "שמנת קפה" שהוא למעשה הסוד האמיתי של האספרסו. בואו לגלות את...
מכונת אספרסו לבית קפה מכונת אספרסו עם מספר ראשים מיועדת לעסק שיש בו כמות גדולה של לקוחות השותים אספרסו. ההחלטה, כמה ראשים נדרשים לבית העסק דורשת חישוב קל. ברכישת מכונת אספרסו לבית עסק יש...