מדוע רצוי להשתמש בקפה טרי?

מדוע רצוי להשתמש בקפה טרי?

Shlomo Stern
לקוחות רבים המגיעים לחנות ואנו מציעים להם את הקפה שלנו, הם כמובן שואלים מה מיוחד בקפה שלכם והתשובה "הוא טרי" והלקוח בשלו, אז מה? מה החשיבות שהקפה ט...
מהם פולי הקפה הטובים ביותר? או מהו הקפה הטוב ביותר?

מהם פולי הקפה הטובים ביותר? או מהו הקפה הטוב ביותר?

Shlomo Stern
לא אחת אני נשאל, "מהו הקפה הטוב ביותר? זו שאלה שלא ניתן להשיב עליה בקלות. אם מדובר בקפה שנמכר במחיר הגבוה ביותר התשובה קלה, ואתן אותה בהמשך. אולם ...
הקפה היקר בעולם - כמה יקר? לא תאמינו.

הקפה היקר בעולם - כמה יקר? לא תאמינו.

Shlomo Stern
חשוב לי לציין שמאמר זה נכתב בספטמבר 2024 ואני מניח שהוא לא יהיה רלוונטי בעוד כמה שנים. כרגע זה הקפה היקר בעולם. בחודש אוגוסט 2024 התקיים בפנמה המכר...
האם שאריות הקפה טובות לדישון?

האם שאריות הקפה טובות לדישון?

Shlomo Stern
שאריות קפה, למשל העוגיות ממכונת האספרסו, מהמקינטה או מהפילטר שהכנתם יכולות לשמש כדישון מעולה לצמחים שלכם בגינה או בעציצים.
האם תמיד כדאי להשתמש בהם? לא בהכרח. חשוב להבין מתי כן ומתי לא.
בגדול צמחים זקוקים לחנקות שיש בשאריות הקפה, אך צמחים המקבלים דישון באופן קבוע ע"י מערכות השקיה או זיבול הקרקע, אין צורך להוסיף את שאריות הקפה - רצוי לא להגיע לעודף חנקות.
מבחני התאמת זוגות לחומצות - organic acid matching pairs test

מבחני התאמת זוגות לחומצות - organic acid matching pairs test

Shlomo Stern
מבחן התאמת זוגות של חומצות אורגניות זו בחינה ספציפית המשמשת להערכת יכולתו של נבחן לזהות ולהבדיל בין החומצות האורגניות הנפוצות הנמצאות בקפה. בדרך כ...
מבחן חוש הריח - Olfactory tests

מבחן חוש הריח - Olfactory tests

Shlomo Stern
מבחני חוש הריח משמשים להערכת ארומת הקפה באמצעות, כמובן, חוש הריח. מבחנים אלה משמשים אנשי מקצוע וחובבי קפה כדי: ✔️ להעריך את המיומנות של טועמים לזה...
מבחן השלישיות - Triangulation Tests

מבחן השלישיות - Triangulation Tests

Shlomo Stern

בטעימות קפה ובבקרת איכות הקפה, מבחני שלישיות או כפי שהם נקראים בעולם מבחני טריאנגולציה זו שיטה מקובלת להערכת יכולתו של הטועם להבחין בין סוגי קפה שונים. 

טרינגולציה או שלישיות מתייחס לתהליך של יכול זיהוי טעם של קפה.

הבודק מקבל שלוש ספלי קפה לטעימה, (מכאן השם שלישיות) כאשר בתוך שתי כוסות יש את אותו הקפה ובכוס השלישית יש קפה אחר. הבודק צריך לזהות את הקפה האחר. 

זן הגיישה - מהו, ואיך הוא הפך לזן המוביל בעולם

זן הגיישה - מהו, ואיך הוא הפך לזן המוביל בעולם

Shlomo Stern
קפה גיישה או גישה (Gesha or Geisha), הוא זן של עצי קפה ערביקה שמקורו ביער גורי גשה, אתיופיה, הוא גדל כיום במספר רב של מדינות המגדלות קפה באפריקה, באסיה ובמדינות מרכז ודרום אמריקה ובמיוחד בפנמה. הוא נחשב היום לזן המוביל בטעמים שלו ומבוקש מאד בכל רחבי העולם.
איך קובעים את הציון לקפה

איך קובעים את הציון לקפה

Shlomo Stern
לא פעם נכנס לקוח לחנות, מצביע על שקית קפה, שקיבל ציון גבוה, והוא שואל אותי "אז מי קובע שהקפה הזה טוב? או מי יש לו זכות לתת לו ציון?" ואז אני מתחיל...
כמה זמן מחזיק קפה? ואיך לאחסן קפה כדי לשמור על טריותו?

כמה זמן מחזיק קפה? ואיך לאחסן קפה כדי לשמור על טריותו?

Shlomo Stern

אם אתם חובבי קפה, מאלו שרוכשים קפה בכמויות גדולות במחשבה שאסור להגיע ולמצב שהקפה האהוב עליכם יגמר? ייתכן שתצטרכו לחשוב על זה מחדש, מכיוון שפולי הקפה בבית שלכם יכולים להתיישן, וגרוע מכך, אפילו להתקלקל.

ייתכן שנתקלתם פעם בקפה ישן ומעופש, אם כן אתם מבינים שקפה יכול לאבד את התכונות שלו. השאלה היא האם פולי הקפה במטבח שלכם טריים? לפני שאתם מכינים את כוס הקפה הבאה שלכם, חשוב לזכור את הפרטים האלה כדי לוודא שאתם שותים את הקפה הכי טוב שאפשר.

הנה מדריך שייתן לכם תמונה לכמה זמן פולי קפה מחזיקים מעמד, ומה אתם יכולים לעשות כדי לגרום להם להישאר טעימים לאורך זמן.

קפה באיטליה

קפה באיטליה

Shlomo Stern

באיטליה האוכל, היין, וההיסטוריה נפלאים ומי שלא ביקר, ממליץ, אבל גולת הכותרת זה הקפה. באיטליה שתיית קפה זהו טקס. האיטלקים אוהבים ללכת לבתי קפה. לא סתם לבית קפה, הם אוהבים את הבית קפה "שלהם". ואם לא יגיעו אליו, למחרת תהיה שיחה שלמה עם הבריסטה על היעדרות הבלתי צפויה.

מהו קפה פיברי Peaberry?

מהו קפה פיברי Peaberry?

Shlomo Stern
קפה פיברי זו מוטציה טבעית הקיימת בפולי קפה. בעוד שבפרי קפה יש שני זרעים המתפתחים אחד צמוד לשני כמו בוטן, הרי מפעם לפעם (כ-5% עד 10%) רק אחד משני הזרעים מופרה, והזרע הבודד מתפתח ללא התנגדות והופך לפול קפה עגלגל.
חיפושית הקפה

חיפושית פירות הקפה

Shlomo Stern
חיפושית גרגרי הקפה, חיפושית פירות הקפה או חיפושית הקפה, או בשמה הלועזי Hypothenemus hampei, היא חיפושית קטנה שמקורה במערב אפריקה כפי הנראה באנגולה....
עיבוד לקטי - lactic process

עיבוד לקטי - lactic process

Shlomo Stern

בתהליך תסיסה לקטית, המגדלים מייצרים סביבה אידיאלית לגידול תרביות לקטובצילוס (lactobacillus), אותם חיידקים המשמשים בייצור חלב והאחראים ליצירת חומצות חלב. עושים זאת על ידי הנחת פרי הקפה, שהוא בעל תכולת סוכר גבוהה, במיכל אנאירובי (ללא חמצן) ומשאירים אותם לתסוס. יש חשיבות מיוחדת לשליטה בתהליך ע"י בדיקה קפדנית של מספר פרמטרים חיוניים עם חיישנים כגון הטמפרטורה, רמת המחצן, ורמת החומציות (pH) כדי לשמר את התנאים המושלמים לחיידקי לקטובצילוס להתרבות ולסגסג ובכך לשלוט בתסיסה.

חומצה פלמיטית - Palmitic Acid

חומצה פלמיטית - Palmitic Acid

Shlomo Stern
חומצה פלמיטית (מוכרת גם בשם חומצה הקסאדקנואית hexadecanoic) היא חומצת השומן הרוויה הנפוצה ביותר שנמצאת בגוף האדם,  בבעלי חיים, בצמחים ובמיקרואורגניזמים. זהו מרכיב עיקרי בשמן דקלים, בבשר, גבינות, חמאה ומוצרי חלב אחרים.
חומצה לינולאית - Linoleic Acid

חומצה לינולאית - Linoleic Acid

Shlomo Stern
חומצה לינולאית (Linoleic acid) היא חומצת שומן רב-בלתי רוויה. החומר הוא נוזל שקוף בטמפרטורת החדר. חומצה לינולאית היא חומצת שומן חיונית, כלומר כזו שיש לקבל במזון משום שהגוף אינו יכול ליצור אותה מחומצות אחרות וזקוק לה בכמה תהליכים ביולוגים. החומצה היא הנצרכת ביותר בתזונה האנושית.
חומצה זרחתית - Phosphoric Acid

חומצה זרחתית - Phosphoric Acid

Shlomo Stern
חומצה זרחתית (Phosphoric acid) הידועה גם בשם חומצה אורתופוספורית (orthophosphoric acid) היא חומצה חלשה בעלת טעם חמצמץ אך ללא ריח או צבע בלתי דליקה. חומצה זרחתית מסחרית נמכרת כתמיסה כנוזל צמיג עם מים ביחס של 75-85% חומצה זרחתית, או כמוצק גבישי
חומצה מאלית - Malic acid

חומצה מאלית - Malic acid

Shlomo Stern
חומצה מאלית היא תרכובת אורגנית חמוצה והיא החומצה העיקרית בפירות רבים, כולל משמשים, פטל שחור, אוכמניות, דובדבנים, ענבים, אפרסקים, אגסים, שזיפים, וכמובן גם בקפה ובהרבה פירות אחרים בחלקם בריכוז גבוה יותר ובחלקם נמוך יותר כגון הדרים. החומצה תורמת לטעם החמצמץ של הפירות, ומשמשת גם כתוסף מזון ומסומנת במספר E296.
חומצה אצטית - Acetic acid

חומצה אצטית - Acetic acid

Shlomo Stern

חומצה אצטית Acetic acid היא המרכיב העיקרי בחומץ (לכן היא נקראת גם חומצת חומץ) היא תרכובת אורגנית בעלת חשיבות רבה בביולוגיה ובעלת שימושים רבים לאדם, בעיקר בתעשיית המזון, בתעשייה הכימית וגם בענף הניקיון. החומצה מקנה לחומץ את טעמו וריחו האופייניים. 

חומצה לימון (ציטרית)  - Citric acid

חומצה לימון (ציטרית) - Citric acid

Shlomo Stern
חומצת לימון או חומצה ציטרית, Citric acid, נקראת גם מלח לימון היא חומצה אורגנית אשר נמצאת בין השאר בפירות הדר והיא שנותנת לפירות אלו את טעמם החמוץ. 
חומצת חלב (לקטית) - Lactic Acid

חומצת חלב (לקטית) - Lactic Acid

Shlomo Stern
חומצה לקטית הנקראת חומצת חלב, היא חומצה אורגנית. במצב מוצק צבעה לבן (אפשר למצוא אותה במוצרים להסרת אבנית) והיא מתערבבת היטב עם מים. כאשר הוא במצב מומס מקבלים תמיסה חסרת צבע. ניתן למצוא חומצה חלב באופן טבעי וניתן גם לייצר אותה בעזרת סינתזה מלאכותית. ניתן למצוא חומצת חלב באופן טבעי בגוף האדם, בחיות, בפירות, בירקות במוצרי חלב ועוד.
חומצה כלרוגנית - Chlorogenic acid

חומצה כלרוגנית - Chlorogenic acid

Shlomo Stern
חומצה כלורוגנית היא חומר טבעי, המצוי בפולי קפה, בתפוחי-אדמה, בעלי ארטישוק ובצמחים אחרים. לחומצה יש תפקיד חשוב בתהליך חילוף החומרים של הצמחים. טעמה מר.
החומציות בקפה

החומציות בקפה

Shlomo Stern
מאמר זה מנסה להסביר מהי החומציות בקפה ומהיכן היא מגיעה וכמה דרכים לשנות את החומציות שאתם מקבלים במשקה.
המסתורין שמאחורי פולי קפה מבריקים

המסתורין שמאחורי פולי קפה מבריקים

Shlomo Stern
המסתורין שמאחורי פולי קפה מבריקים שמתם לב שלפעמים נתקלים בפולי קפה נוצצים באור בעוד שפולי קפה אחרים פשוט... לא? יש סיבה והסבר לכך.  למה פולי קפה מב...
SCA - Specialty Coffee Association אירגון הקפה הייחודי

SCA - Specialty Coffee Association אירגון הקפה הייחודי

Shlomo Stern
אירגון הקפה הייחודי (SCA) הוא אירגון מסחרי הבנוי על יסודות של שיתוף וריכוז ידע. המטרה של האירגון הוא לטפח קהילות קפה בכל העולם כדי לתמוך בפעילויות ...
תפוקת המיצוי - EY) Extraction Yield)

תפוקת המיצוי - EY) Extraction Yield)

Shlomo Stern
בעת חליטת קפה, המדד העיקרי לכמויות "הקפה" שנשאר בתוך המשקה הוא תפוקת המיצוי. כלומר מדידת כמות הקפה שנספגה במים באחוזים. ניתן למדוד את הנתון הזה בש...
קפה דלגונה מול קפה פראפה - Dalgona coffee VS Frappé coffee

קפה דלגונה מול קפה פראפה - Dalgona coffee VS Frappé coffee

Shlomo Stern
לפני הכל גילוי נאות. עוד בהיותי בצבא, בשנות ה-70 של המאה הקודמת, הכנו משקה המבוסס על נס קפה, קצת מים וסוכר (כצעירים שתינו עם הרבה סוכר) ואז בוחשים,...
6 מכשירי המזיגה מעל - Pour Over הטובים ביותר

6 מכשירי המזיגה מעל - Pour Over הטובים ביותר

Shlomo Stern
למרות שאצלנו קפה פילטר לא עומד במקום הראשון, מסתבר שבהרבה מקומות קפה פילטר הוא מאד פופולרי, בהרבה מסעדות ומלונות ברחבי העולם. שם בדרך כלל משתמשים ...
קפה בשמן זית

קפה בשמן זית

Shlomo Stern
הקפה החדש בעולם - קפה עם שמן זית המשקה הופיע לראשונה בעולם בכל מיני אתרים קטנים בסוף 2022 ולא זכה לתהודה. עד ש... סטארבאקס איטליה החליטה לפני כמה ח...
יחס קפה למים - מה נכון

יחס קפה למים - מה נכון

Shlomo Stern
הקדמה איזו פשטות יש בחליטת קפה ומנגד איזו מורכבות נדרשת כדי לשלוט בו. במשך שנים גדלנו על קפה נמס או קפה בוץ וכל מה שנדרש מאיתנו זה פשוט להוסיף מים ...