מאמרים על קפה
מדוע רצוי להשתמש בקפה טרי?
מהם פולי הקפה הטובים ביותר? או מהו הקפה הטוב ביותר?
הקפה היקר בעולם - כמה יקר? לא תאמינו.
האם שאריות הקפה טובות לדישון?
מבחני התאמת זוגות לחומצות - organic acid matching pairs test
מבחן חוש הריח - Olfactory tests
מבחן השלישיות - Triangulation Tests
בטעימות קפה ובבקרת איכות הקפה, מבחני שלישיות או כפי שהם נקראים בעולם מבחני טריאנגולציה זו שיטה מקובלת להערכת יכולתו של הטועם להבחין בין סוגי קפה שונים.
טרינגולציה או שלישיות מתייחס לתהליך של יכול זיהוי טעם של קפה.
הבודק מקבל שלוש ספלי קפה לטעימה, (מכאן השם שלישיות) כאשר בתוך שתי כוסות יש את אותו הקפה ובכוס השלישית יש קפה אחר. הבודק צריך לזהות את הקפה האחר.
זן הגיישה - מהו, ואיך הוא הפך לזן המוביל בעולם
איך קובעים את הציון לקפה
כמה זמן מחזיק קפה? ואיך לאחסן קפה כדי לשמור על טריותו?
אם אתם חובבי קפה, מאלו שרוכשים קפה בכמויות גדולות במחשבה שאסור להגיע ולמצב שהקפה האהוב עליכם יגמר? ייתכן שתצטרכו לחשוב על זה מחדש, מכיוון שפולי הקפה בבית שלכם יכולים להתיישן, וגרוע מכך, אפילו להתקלקל.
ייתכן שנתקלתם פעם בקפה ישן ומעופש, אם כן אתם מבינים שקפה יכול לאבד את התכונות שלו. השאלה היא האם פולי הקפה במטבח שלכם טריים? לפני שאתם מכינים את כוס הקפה הבאה שלכם, חשוב לזכור את הפרטים האלה כדי לוודא שאתם שותים את הקפה הכי טוב שאפשר.
הנה מדריך שייתן לכם תמונה לכמה זמן פולי קפה מחזיקים מעמד, ומה אתם יכולים לעשות כדי לגרום להם להישאר טעימים לאורך זמן.
קפה באיטליה
באיטליה האוכל, היין, וההיסטוריה נפלאים ומי שלא ביקר, ממליץ, אבל גולת הכותרת זה הקפה. באיטליה שתיית קפה זהו טקס. האיטלקים אוהבים ללכת לבתי קפה. לא סתם לבית קפה, הם אוהבים את הבית קפה "שלהם". ואם לא יגיעו אליו, למחרת תהיה שיחה שלמה עם הבריסטה על היעדרות הבלתי צפויה.
מהו קפה פיברי Peaberry?
חיפושית פירות הקפה
עיבוד לקטי - lactic process
בתהליך תסיסה לקטית, המגדלים מייצרים סביבה אידיאלית לגידול תרביות לקטובצילוס (lactobacillus), אותם חיידקים המשמשים בייצור חלב והאחראים ליצירת חומצות חלב. עושים זאת על ידי הנחת פרי הקפה, שהוא בעל תכולת סוכר גבוהה, במיכל אנאירובי (ללא חמצן) ומשאירים אותם לתסוס. יש חשיבות מיוחדת לשליטה בתהליך ע"י בדיקה קפדנית של מספר פרמטרים חיוניים עם חיישנים כגון הטמפרטורה, רמת המחצן, ורמת החומציות (pH) כדי לשמר את התנאים המושלמים לחיידקי לקטובצילוס להתרבות ולסגסג ובכך לשלוט בתסיסה.
חומצה פלמיטית - Palmitic Acid
חומצה לינולאית - Linoleic Acid
חומצה זרחתית - Phosphoric Acid
חומצה מאלית - Malic acid
חומצה אצטית - Acetic acid
חומצה אצטית Acetic acid היא המרכיב העיקרי בחומץ (לכן היא נקראת גם חומצת חומץ) היא תרכובת אורגנית בעלת חשיבות רבה בביולוגיה ובעלת שימושים רבים לאדם, בעיקר בתעשיית המזון, בתעשייה הכימית וגם בענף הניקיון. החומצה מקנה לחומץ את טעמו וריחו האופייניים.