זן הגיישה - מהו, ואיך הוא הפך לזן המוביל בעולם

זן הגיישה - מהו, ואיך הוא הפך לזן המוביל בעולם

גיישה
קפה גיישה או גישה (Gesha or Geisha), הוא זן של עצי קפה ערביקה שמקורו ביער גורי גשה, אתיופיה, הוא גדל כיום במספר רב של מדינות המגדלות קפה באפריקה, באסיה ובמדינות מרכז ודרום אמריקה ובמיוחד בפנמה. הוא נחשב היום לזן המוביל בטעמים שלו ומבוקש מאד בכל רחבי העולם.
איך קובעים את הציון לקפה

איך קובעים את הציון לקפה

ציון לקפה
לא פעם נכנס לקוח לחנות, מצביע על שקית קפה, שקיבל ציון גבוה, והוא שואל אותי "אז מי קובע שהקפה הזה טוב? או מי יש לו זכות לתת לו ציון?" ואז אני מתחיל...
כמה זמן מחזיק קפה? ואיך לאחסן קפה כדי לשמור על טריותו?

כמה זמן מחזיק קפה? ואיך לאחסן קפה כדי לשמור על טריותו?

כמה זמן מחזיק קפה?

אם אתם חובבי קפה, מאלו שרוכשים קפה בכמויות גדולות במחשבה שאסור להגיע ולמצב שהקפה האהוב עליכם יגמר? ייתכן שתצטרכו לחשוב על זה מחדש, מכיוון שפולי הקפה בבית שלכם יכולים להתיישן, וגרוע מכך, אפילו להתקלקל.

ייתכן שנתקלתם פעם בקפה ישן ומעופש, אם כן אתם מבינים שקפה יכול לאבד את התכונות שלו. השאלה היא האם פולי הקפה במטבח שלכם טריים? לפני שאתם מכינים את כוס הקפה הבאה שלכם, חשוב לזכור את הפרטים האלה כדי לוודא שאתם שותים את הקפה הכי טוב שאפשר.

הנה מדריך שייתן לכם תמונה לכמה זמן פולי קפה מחזיקים מעמד, ומה אתם יכולים לעשות כדי לגרום להם להישאר טעימים לאורך זמן.

קפה באיטליה

קפה באיטליה

באיטליה האוכל, היין, וההיסטוריה נפלאים ומי שלא ביקר, ממליץ, אבל גולת הכותרת זה הקפה. באיטליה שתיית קפה זהו טקס. האיטלקים אוהבים ללכת לבתי קפה. לא סתם לבית קפה, הם אוהבים את הבית קפה "שלהם". ואם לא יגיעו אליו, למחרת תהיה שיחה שלמה עם הבריסטה על היעדרות הבלתי צפויה.

מהו קפה פיברי Peaberry?

מהו קפה פיברי Peaberry?

פיברי
קפה פיברי זו מוטציה טבעית הקיימת בפולי קפה. בעוד שבפרי קפה יש שני זרעים המתפתחים אחד צמוד לשני כמו בוטן, הרי מפעם לפעם (כ-5% עד 10%) רק אחד משני הזרעים מופרה, והזרע הבודד מתפתח ללא התנגדות והופך לפול קפה עגלגל.
חיפושית הקפה

חיפושית פירות הקפה

חיפושית גרגרי הקפה, חיפושית פירות הקפה או חיפושית הקפה, או בשמה הלועזי Hypothenemus hampei, היא חיפושית קטנה שמקורה במערב אפריקה כפי הנראה באנגולה....
עיבוד לקטי - lactic process

עיבוד לקטי - lactic process

בתהליך תסיסה לקטית, המגדלים מייצרים סביבה אידיאלית לגידול תרביות לקטובצילוס (lactobacillus), אותם חיידקים המשמשים בייצור חלב והאחראים ליצירת חומצות חלב. עושים זאת על ידי הנחת פרי הקפה, שהוא בעל תכולת סוכר גבוהה, במיכל אנאירובי (ללא חמצן) ומשאירים אותם לתסוס. יש חשיבות מיוחדת לשליטה בתהליך ע"י בדיקה קפדנית של מספר פרמטרים חיוניים עם חיישנים כגון הטמפרטורה, רמת המחצן, ורמת החומציות (pH) כדי לשמר את התנאים המושלמים לחיידקי לקטובצילוס להתרבות ולסגסג ובכך לשלוט בתסיסה.

חומצה פלמיטית - Palmitic Acid

חומצה פלמיטית - Palmitic Acid

חומצה פלמיטית (מוכרת גם בשם חומצה הקסאדקנואית hexadecanoic) היא חומצת השומן הרוויה הנפוצה ביותר שנמצאת בגוף האדם,  בבעלי חיים, בצמחים ובמיקרואורגניזמים. זהו מרכיב עיקרי בשמן דקלים, בבשר, גבינות, חמאה ומוצרי חלב אחרים.
חומצה לינולאית - Linoleic Acid

חומצה לינולאית - Linoleic Acid

חומצה לינולאית (Linoleic acid) היא חומצת שומן רב-בלתי רוויה. החומר הוא נוזל שקוף בטמפרטורת החדר. חומצה לינולאית היא חומצת שומן חיונית, כלומר כזו שיש לקבל במזון משום שהגוף אינו יכול ליצור אותה מחומצות אחרות וזקוק לה בכמה תהליכים ביולוגים. החומצה היא הנצרכת ביותר בתזונה האנושית.
חומצה זרחתית - Phosphoric Acid

חומצה זרחתית - Phosphoric Acid

חומצה זרחתית
חומצה זרחתית (Phosphoric acid) הידועה גם בשם חומצה אורתופוספורית (orthophosphoric acid) היא חומצה חלשה בעלת טעם חמצמץ אך ללא ריח או צבע בלתי דליקה. חומצה זרחתית מסחרית נמכרת כתמיסה כנוזל צמיג עם מים ביחס של 75-85% חומצה זרחתית, או כמוצק גבישי
חומצה מאלית - Malic acid

חומצה מאלית - Malic acid

חומצה מאלית היא תרכובת אורגנית חמוצה והיא החומצה העיקרית בפירות רבים, כולל משמשים, פטל שחור, אוכמניות, דובדבנים, ענבים, אפרסקים, אגסים, שזיפים, וכמובן גם בקפה ובהרבה פירות אחרים בחלקם בריכוז גבוה יותר ובחלקם נמוך יותר כגון הדרים. החומצה תורמת לטעם החמצמץ של הפירות, ומשמשת גם כתוסף מזון ומסומנת במספר E296.
חומצה אצטית - Acetic acid

חומצה אצטית - Acetic acid

חומצה אצטית

חומצה אצטית Acetic acid היא המרכיב העיקרי בחומץ (לכן היא נקראת גם חומצת חומץ) היא תרכובת אורגנית בעלת חשיבות רבה בביולוגיה ובעלת שימושים רבים לאדם, בעיקר בתעשיית המזון, בתעשייה הכימית וגם בענף הניקיון. החומצה מקנה לחומץ את טעמו וריחו האופייניים. 

חומצה לימון (ציטרית)  - Citric acid

חומצה לימון (ציטרית) - Citric acid

junm
חומצת לימון או חומצה ציטרית, Citric acid, נקראת גם מלח לימון היא חומצה אורגנית אשר נמצאת בין השאר בפירות הדר והיא שנותנת לפירות אלו את טעמם החמוץ. 
חומצת חלב (לקטית) - Lactic Acid

חומצת חלב (לקטית) - Lactic Acid

junm
חומצה לקטית הנקראת חומצת חלב, היא חומצה אורגנית. במצב מוצק צבעה לבן (אפשר למצוא אותה במוצרים להסרת אבנית) והיא מתערבבת היטב עם מים. כאשר הוא במצב מומס מקבלים תמיסה חסרת צבע. ניתן למצוא חומצה חלב באופן טבעי וניתן גם לייצר אותה בעזרת סינתזה מלאכותית. ניתן למצוא חומצת חלב באופן טבעי בגוף האדם, בחיות, בפירות, בירקות במוצרי חלב ועוד.
חומצה כלרוגנית - Chlorogenic acid

חומצה כלרוגנית - Chlorogenic acid

חומצה כלורוגנית
חומצה כלורוגנית היא חומר טבעי, המצוי בפולי קפה, בתפוחי-אדמה, בעלי ארטישוק ובצמחים אחרים. לחומצה יש תפקיד חשוב בתהליך חילוף החומרים של הצמחים. טעמה מר.
החומציות בקפה

החומציות בקפה

חומציות בקפה
מאמר זה מנסה להסביר מהי החומציות בקפה ומהיכן היא מגיעה וכמה דרכים לשנות את החומציות שאתם מקבלים במשקה.
המסתורין שמאחורי פולי קפה מבריקים

המסתורין שמאחורי פולי קפה מבריקים

פולי קפה שמנוניים
המסתורין שמאחורי פולי קפה מבריקים שמתם לב שלפעמים נתקלים בפולי קפה נוצצים באור בעוד שפולי קפה אחרים פשוט... לא? יש סיבה והסבר לכך.  למה פולי קפה מב...
SCA - Specialty Coffee Association אירגון הקפה הייחודי

SCA - Specialty Coffee Association אירגון הקפה הייחודי

SCA
אירגון הקפה הייחודי (SCA) הוא אירגון מסחרי הבנוי על יסודות של שיתוף וריכוז ידע. המטרה של האירגון הוא לטפח קהילות קפה בכל העולם כדי לתמוך בפעילויות ...
תפוקת המיצוי - EY) Extraction Yield)

תפוקת המיצוי - EY) Extraction Yield)

תפוקת המיצוי
בעת חליטת קפה, המדד העיקרי לכמויות "הקפה" שנשאר בתוך המשקה הוא תפוקת המיצוי. כלומר מדידת כמות הקפה שנספגה במים באחוזים. ניתן למדוד את הנתון הזה בש...
קפה דלגונה מול קפה פראפה - Dalgona coffee VS Frappé coffee

קפה דלגונה מול קפה פראפה - Dalgona coffee VS Frappé coffee

לפני הכל גילוי נאות. עוד בהיותי בצבא, בשנות ה-70 של המאה הקודמת, הכנו משקה המבוסס על נס קפה, קצת מים וסוכר (כצעירים שתינו עם הרבה סוכר) ואז בוחשים,...
6 מכשירי המזיגה מעל - Pour Over הטובים ביותר

6 מכשירי המזיגה מעל - Pour Over הטובים ביותר

Pour Over
למרות שאצלנו קפה פילטר לא עומד במקום הראשון, מסתבר שבהרבה מקומות קפה פילטר הוא מאד פופולרי, בהרבה מסעדות ומלונות ברחבי העולם. שם בדרך כלל משתמשים ...
קפה בשמן זית

קפה בשמן זית

קפה בשמן זית
הקפה החדש בעולם - קפה עם שמן זית המשקה הופיע לראשונה בעולם בכל מיני אתרים קטנים בסוף 2022 ולא זכה לתהודה. עד ש... סטארבאקס איטליה החליטה לפני כמה ח...
יחס קפה למים - מה נכון

יחס קפה למים - מה נכון

הקדמה איזו פשטות יש בחליטת קפה ומנגד איזו מורכבות נדרשת כדי לשלוט בו. במשך שנים גדלנו על קפה נמס או קפה בוץ וכל מה שנדרש מאיתנו זה פשוט להוסיף מים ...
מה זה קפה חליטה קרה ניטרו? (Nitro)

מה זה קפה חליטה קרה ניטרו? (Nitro)

ניטרו
בהגדרה ניטרו הכוונה לחנקן – מהמילה Nitrogen. חנקן הוא גז חסר ריח אדיש מבחינה כימית והוא הגז הנפוץ ביותר בעולם. 78% מהגזים באוויר הם חנקן.   כולנו מ...
קפה לורינה - Laurina Coffee

קפה לורינה - Laurina Coffee

מה זה קפה לורינה? קפה לורינה הוא זן נדיר של קפה ערביקה, עם כמות קפאין נמוכה ביותר, שמקורו באי ראוניון, ליד מדגסקר. זן הלורינה ידוע לעתים קרובות גם ...
קפה אורגני

קפה אורגני

בשנים האחרונות הפך הקפה האורגני לפופולרי מאוד, וחל גידול משמעותי בצריכה והוא כבר שווה למעל 50 מיליארד דולר בעולם. יותר ויותר מותגי קפה מפרסמים את ...
חלודת עלי הקפה

חלודת עלי הקפה

חלודת עלי הקפה היא פטריה המתיישבת על עלי עץ הקפה וגורמת לכתמים דמויי חלודה על העלים ופוגעת בצמח הקפה. המחלה ידועה כאחת המחלות הפוגעות ביותר, בכלכלת הקפה ברחבי העולם. מגיפות קודמות הרסו את ייצור הקפה של מדינות שלמות ועלו את מחיר הקפה בעולם.

הכתמים על העלים ונשירתם מפחיתה את יכולת הצמח להפיק אנרגיה באמצעות פוטוסינתזה מה שמביא להפחתה בכמות ובאיכות ייצור הפרחים והפירות, ומפחית, בסופו של דבר, את התפוקה ואת איכות הקפה.

Fair trade coffee

Fair trade coffee

ארגון הקפה סחר הוגן.
ארגון הקפה סחר הוגן. ארגון "סחר הוגן" הוא ארגון היוצר שיתופיות במסחר בן המגדלים לקונים ע"י הקפדה ליצור קפה העומד בסטנדרטים שהוגדרו בארגון. המסחר בא...