מאמרים על קפה

RSS
  • עיבוד אנארובי אלכוהולי

    Anaerobic Alcoholic Fermentationתסיסה אלכוהולית, המכונה גם תסיסת אתנול, היא תהליך ביולוגי שבו סוכר הופך לאלכוהול ולפחמן דו חמצני. שמרים אחראים לתהליך זה, ואין צורך בחמצן, מה שאומר שתסיסה אלכוהולית היא תהליך אנאירובי.הקפה הזה נקטף בקטיף ידני ואז מתסיסים את הפירות...

    קרא עוד
  • מהו קפה חזק ואיך מודדים אותו

    מהו קפה חזק ואיך מודדים אותו

    מהו קפה חזק? לטעום קפה, ולזהות את הטעמים השונים בו דורש מיומנות, אבל דבר אחד שבו אנשים טועמים קפה ומרגישים זה את "חוזק הקפה". -- פוסט זה נכתב ע"י שטרנ'ס קפה בע"מ (לשעבר אמיגו קפה פתח תקווה) הכותבים הם שלמה...

    קרא עוד
  • קפה ייחודי - Specialty Coffee

    קפה ייחודי - Specialty Coffee

    קפה ייחודי - specialty coffee מהו קפה ייחודי? (Specialty Coffee) ואיך זה שונה מהמושג קפה "גורמה"?  -- פוסט זה נכתב ע"י שטרנ'ס קפה בע"מ (לשעבר אמיגו קפה פתח תקווה) הכותבים הם שלמה שטרן, מחבר הספר מדריך הקפה וצדוק אשר המומחה...

    קרא עוד
  • רשימת הכתבות במאמרים על קפה

    רשימת הכתבות במאמרים על קפה

    להלן ריכוז של כל הכתבות בבלוג "מאמרים על קפה"  כל הפוסטים נכתבו ע"י שטרנ'ס קפה בע"מ (לשעבר אמיגו קפה פתח תקווה) הכותבים הם שלמה שטרן, מחבר הספר מדריך הקפה וצדוק אשר המומחה בקליית קפה המידע שנכתב בפוסטים השונים נכתב על...

    קרא עוד
  • מלון מונחים - Glossary

    מלון מונחים - Glossary

    מילון מונחים - Glossary כפי שכבר ציינתי הקפה הוא המוצר השני הנסחר בעולם לאחר הנפט, ומטבע הדברים מליוני אנשים, עוסקים בתחום, -- פוסט זה נכתב ע"י שטרנ'ס קפה בע"מ (לשעבר אמיגו קפה פתח תקווה) הכותבים הם שלמה שטרן, מחבר הספר מדריך...

    קרא עוד
  • תשובות לשאלות נפוצות - FAQ

    תשובות לשאלות נפוצות - FAQ

    אנשים שואלים המון שאלות על קפה, בחרנו חלק גדול מתוך השאלות שנתקלנו בהם ברשתות החברתיות. -- פוסט זה נכתב ע"י שטרנ'ס קפה בע"מ (לשעבר אמיגו קפה פתח תקווה) הכותבים הם שלמה שטרן, מחבר הספר מדריך הקפה וצדוק אשר המומחה בקליית...

    קרא עוד
  • הפרכת מיתוסים נפוצים על הקפה

    הפרכת מיתוסים נפוצים על הקפה

    קפה נותן לגוף חיזוק קפה נותן לנשמה חיבוק הקפה עוזר בחיבורי אהבה ומיתוסים בקפה דורשים תשובה יש הרבה מיתוסים סביב הקפה, חלקם מיתוסים שגויים וחלק מבוססים והגיע הזמן להפריח או לאושש חלק ממיתוסי הקפה הנפוצים יותר שנתקלתי בהם בשנים האחרונות....

    קרא עוד
  • כיצד לבחור פולי קפה ירוקים?

    כיצד לבחור פולי קפה ירוקים?

    עם המבחר העצום של שטרנ'ס קפה, של פולי קפה ירוקים מובחרים, זה ממש מאתגר להחליט אילו מהם מתאימים לטעמכם האישי ולהעדפות הקלייה שלכם, ואלו אתם לא אוהבים. במיוחד לכל מי שמתחיל לקלות קפה בבית. אנחנו רוצים להפוך את חווית הקלייה...

    קרא עוד
  • ערביקה מול רובוסטה

    ערביקה מול רובוסטה

    בשנת 1753 מפרסם שבדי בשם קרל לינאוס (Carl Linnaeus) ספר לקביעת שיטת מיון בעלי חיים וצמחים הנקרא "שיטת הטבע" (Systema Naturae - המשמש את הבוטנאים עד היום), שבו הוא סיווג בפעם הראשונה את משפחת רוביקה (Rubiaceae) הכוללת יותר מ-500 זנים מוכרים...

    קרא עוד
  • סיווג קפה Classification

    סיווג קפה Classification

    מהו קפה טוב? אומרים שזו שאלת מיליון הדולר ואולי הרבה יותר. הרבה מאוד אנשים בעולם עסוקים בקביעת איכות הקפה. בסופו של דבר הצרכן והחברות הגדולות קובעים את איכות הקפה, אולם הדרך עד לצרכן הסופי ארוכה והקפה עובר המון תהליכים שקובעים...

    קרא עוד
  • הגל השלישי בקפה

    הגל השלישי בקפה

    הרעיון מאחורי "הגלים" בקפה הוא למעשה לתאר את השינוי שחל בחשיבה על קפה מהלך השנים. "הגל הראשון" - נהוג לחשוב שמדובר בדור שלם שהחל ככל הנראה בשולי המאה ה -19 שבהתאם לתרבות הקפה האמריקנית שבה כולם הכירו את מותג הקפה...

    קרא עוד
  • הגל הרביעי של הקפה

    הגל הרביעי של הקפה

    לא מזמן התוודענו לגל השלישי (ראו מאמר)  והנה כבר פורץ אלינו בעוצמה הגל הרביעי. בשוק הקפה המיוחד של היום, הקונים מחפשים קפה עם פרופיל טעם אקזוטי, ייחודי או כזה שקיבל ציון גבוה במבחני טעימה. קפה כזה שלא מוצאים בבית הקפה...

    קרא עוד
x

x
×