מה זה רשת עוגיה (Puck Screen) ולמה צריכים אותו בהכנת אספרסו ?
פאק סקרין, או רשת עוגיה (לפעמים קוראים לו גם מסנן פיזור או (tamper screen) זו דיסקית עם חורים צפופים המניחים אותו על הקפה הטחון בידית החליטה (portafilter) והמים החמים בלחץ לחליטת האספרסו עוברים דרכו לפני שהם עוברים לקפה הטחון. מטרתו לשפר את איכות המיצוי באופן משמעותי.
להלן כמה מהיתרונות של Puck Screen
הקטנת תיעול (Channeling) - החורים הצפופים ברשת יוצרים זרימה מאד מדויקת לתוך הקפה הטחון שגם הוא עוזר לשיפור המיצוי ולהפחתת טעמי לוואי.
יותר נקי - מהבחינה הזו התוצאה ממש מפתיעה. קודם כל אין הידבקות של העוגיה לרשת הפיזור בראש החליטה. בנוסף, הרשת מונעת מהקפה הטחון לסתום את פתחי ההסלסלה בידית החליטה. וכאשר מורידים את העוגיה לפח הריקון (Knock Box), העוגיה יורדת במכה אחת כמעט תמיד.
קרמה עשירה יותר: הרשת תורמת לייצירת קרמה עשירה יותר ויותר יציבה על פני האספרסו.
לסיכום: רשת העוגיה זהו אביזר פשוט יחסית, שמשפר משמעותית את איכות האספרסו. הוא קל לשימוש וניקוי, ומומלץ לכל חובב אספרסו רציני.
להלן כמה הערות וטיפים:
- אפשר להשתמש גם בנייר פילטר מתאים. התוצאה תהיה טובה אך פחות טובה מרשת של חברה מקצועית כמו IMS
- לא לוותר, להשתמש ברשת בכל פעם שמכינים אספרסו.
- למקם את הרשת ישר מעל הקפה הטחון ולוודא שהיא ישרה.
- יש לנקות את הרשת היטב במים חמים לפני כל שימוש.
בכל שאלה בנושאי קפה מכונות אספרסו ועוד, ניתן לפנות אלינו:
במייל Coffee@sterns.co.il, בטלפון או בווטסאפ - 058-4012440