שסתום תלת כיווני - three Way Solenoid Valve

בכל מכונת אספרסו מקצועית, כמו בבית קפה, יש חשיבות גבוהה להכין אספרסו אחד אחרי השני. הבעיה היא שבזמן הכנת האספרסו נוצר לחץ גבוה של 10 אטמוספרות על הקפה בתוך ידית החליטה (Portafilter). לחץ זה חייב להשתחרר לפני שפותחים את הידית.

במכונה אספרסו בסיסית, שבדרך כלל אין בה שסתום תלת כיווני, אם בסיום הכנת האספרסו ננסה לשחרר את ידית החליטה, הלחץ שקיים על האספרסו יתפרץ וישפריץ על כל הסביבה.

לכן, במכונות מקצועיות יש שסתום מיוחד הנקרא תלת כיווני (Three-Way Valve or 3-way solenoid) המיועד לשחרר את הלחץ הזה מיד בסיום הכנת האספרסו, מה שמאפשר לפתוח מיד את ידית החליטה כדי להכין את האספרסו הבא.

במכונת אספרסו בסיסית, מומלץ לחכות 10 שניות או אפילו יותר לפני שפותחים את ידית החליטה, כדי למנוע את הליכלוך שנוצר מהתפרצות הלחץ.

 

שסתום תלת כיווני - three way solenoid valve

השאירו תגובה

כל התגובות עוברות אישור לפי פרסום