כמו כן, הם הציגו במכונה את מערכת החליטה המדהימה E61.
המערכת היא כה מדהימה ומתפקדת בצורה מעולה עד כדי כך, שהרבה חברות משתמשים במערכת במכונות האספרסו שלהם, עד היום.
אז מה הופך את ראש החליטה הזה לכל כך מיוחד?
בקצרה - האספרסו המופק ממערכת זו הוא איכותי ביותר.
באריכות - התכנון המיוחד מצליח לגרום לראש להיות חם כל הזמן, לתת התזה של מים חמים לפני החליטה להרטבת הקפה (Pre-Infusion), לפזר את המים מהמשאבה בצורה טובה ולבסוף, לשחרר את עודף הלחץ בסיום החליטה.
איך עובדת מערכת E61
-- מצב המתנה (StandBy)
לאחר שמדליקים את המכונה, והמים בדוד מגיעים לטמפרטורת עבודה - (בין 10 ל-30 דקות, תלוי בנפח הדוד), המכונה נכנסת למצב הנקרא "טרמוסיפון".
הכנת האספרסו:
בהכנת האספרסו אנו מבחינים ב- 3 שלבים:
בכל מכונוות האספרסו המתקדמות, כולל מכונות אוטומטיות, קצת לפני שהחליטה מתחילה, נשלח זרזיף מים, המיועד להרטיב את פני השטח של הקפה הטחון בפילטר.
הזרקת מים זו מיועדת להרטיב את פני הטח העליונים של הקפה ולייצר משטח אחיד, למים החמים בלחץ.
בראש E61 פעולה זו נעשית באופן אוטומטי כשמרימים את הידית לחצי הדרך.
הרמת הידית לחצי הדרך משחררת את המים החמים מהחלק העליון של ראש המערכת ונותנת להם לזרום לכיוון הקפה הנמצא בפילטר.
שלב האספרסו:
בשלב זה המשאבה נכנסת לפעולה ודוחפת את המים החמים בלחץ על הקפה הטחון, כדי "לסחוט" ממנו את כל מרכיבי הטעם.
שלב שיחרור הלחץ:
בשלב זה נכנס בעצם "השסתום התלת כיווני" לפעולה.
להלן סרט מעולה המסביר את מבנה ראש E61
בקצרה - האספרסו המופק ממערכת זו הוא איכותי ביותר.
באריכות - התכנון המיוחד מצליח לגרום לראש להיות חם כל הזמן, לתת התזה של מים חמים לפני החליטה להרטבת הקפה (Pre-Infusion), לפזר את המים מהמשאבה בצורה טובה ולבסוף, לשחרר את עודף הלחץ בסיום החליטה.
איך עובדת מערכת E61
-- מצב המתנה (StandBy)
לאחר שמדליקים את המכונה, והמים בדוד מגיעים לטמפרטורת עבודה - (בין 10 ל-30 דקות, תלוי בנפח הדוד), המכונה נכנסת למצב הנקרא "טרמוסיפון".
במצב זה, המים החמים בדוד עולים (כדרכם של מים חמים לעלות) ונכנסים לראש החליטה. ראש החליטה, החשוף לאוויר החופשי, משמש כ-"מצנן" ומקרר במעט את המים הממשיכים בזרימתם חזרה לדוד.
להלן תמונה המראה את זרימת המים החמים כשהמכונה במצב המתנה (StandBy) והפעולה הטרמו סיפונית מתקיימת.הכנת האספרסו:
בהכנת האספרסו אנו מבחינים ב- 3 שלבים:
- שלב ההזרקה המוקדמת
- שלב האספרסו
- שלב שיחרור הלחץ
בכל מכונוות האספרסו המתקדמות, כולל מכונות אוטומטיות, קצת לפני שהחליטה מתחילה, נשלח זרזיף מים, המיועד להרטיב את פני השטח של הקפה הטחון בפילטר.
הזרקת מים זו מיועדת להרטיב את פני הטח העליונים של הקפה ולייצר משטח אחיד, למים החמים בלחץ.
בראש E61 פעולה זו נעשית באופן אוטומטי כשמרימים את הידית לחצי הדרך.
הרמת הידית לחצי הדרך משחררת את המים החמים מהחלק העליון של ראש המערכת ונותנת להם לזרום לכיוון הקפה הנמצא בפילטר.
שלב האספרסו:
בשלב זה המשאבה נכנסת לפעולה ודוחפת את המים החמים בלחץ על הקפה הטחון, כדי "לסחוט" ממנו את כל מרכיבי הטעם.
שלב שיחרור הלחץ:
בשלב זה נכנס בעצם "השסתום התלת כיווני" לפעולה.
להלן סרט מעולה המסביר את מבנה ראש E61