איך מודדים גודל של פולי קפה ירוקים
רקע כללי
בעולם הקפה הירוק, נהוג לסווג פולי קפה ירוקים בן השאר ע"י גודל הפולים. ראו סיווג קפה
השיטה הנהוגה לקביעת גודל הפולים נקראת גודל הרשת או בשפה המקצועית, Screen size. השיטה מבוססת על מספרים שהם 1/64 של האינטצ'. ראו בטבלה את הגדלים.
במהלך מיון הפולים הירוקים, מעבירים אותם דרך מגדל רשתות שהחורים בהם הולכים וקטנים
או על מסוע שיפועי עם רשת ארוכה שיש בה חרירים שהולכים וגדלים לקראת סוף המסוע.
במגדל המיון הפולים נעצרים בהתאם לגודל ובמסוע הפולים הקטנים נופלים בתחילת המסוע, והגדולים בסוף. כך מקבלים סיווג פולים מדוייק.
המציאות היא שלא מקבלים 100% מגודל מסויים, תמיד יש כמה פולים גדולים יותר או קטנים יותר. לכן, בדרך כלל מסווגים קפה כגודל מסויים אם לפחות 70% נעצרו בגודל הזה.