השרייה פחמנית - Carbonic maceration

האם ניסיתם כבר קפה מהשריה פחמנית?

לאחרונה, זכינו לנסות כמה ספלי קפה שהופקו מפולי קפה שעברו השריה פחמנית.

מדובר בכמות מוגבלת מאד בעולם, אבל אנחנו הצלחנו להניח את ידנו על כמה שקי קפה מדהים זה.

.לאלו מכם שתוהים מהו השרייה פחמנית, אז תנו לי להסביר. השרייה פחמנית ידועה יותר בקרב קהילת ייצור היין אולם כעת צוברת כוח ותאוצה בעולם הקפה. אפשר לייחס הצלחה זו במיוחד למר ססה ססטיק (Sasa Sestic), שזכה בשנת 2015 באליפות העולם לבריסטה עם קפה המיוצר בשיטה זו.

https://projectorigin.com.au/world-best-barista-2015-is-canberra-sasa-sestic/

השרייה פחמנית היא שיטה המופעלת בתהליך עיבוד הקפה בשלב התסיסה של הפולים, כאשר פולי הקפה נשארים לתסוס אנאירובית (ללא חמצן) אולם כצעד נוסף לתהליך, המכל נשטף גם בפחמן דו חמצני לפני תחילת התסיסה. זה עוזר ליצור מורכבות ארומטית יותר עם ריכוז נמוך יותר של חומצה אצטית ורמות גבוהות יותר של מתיקות.

עכשיו, ראיתי ושמעתי הרבה אנשים מדברים על השרייה פחמנית, אבל מעולם לא הייתה לי אפשרות לנסות קפה שהופק בדרך זו, עד עכשיו. ועכשיו אחרי שטעמתי, אני יכול להגיד לך, זה היה שווה לחכות – טעמי הקפה שהתקבלו – גורמים לך לעצום את העיניים ולהתיישב.

מי שלא טעם - מפסיד

השאירו תגובה

כל התגובות עוברות אישור לפי פרסום