קפסולות או פולי קפה – מה מומלץ?

קפסולות או פולי קפה – מה עדיף?

אני חושב שזו השאלה ששמעתי אותה הכי הרבה בחנות. "יש לי מכונת קפסולות, האם כדאי לי לעבור למכונת קפה טוחנת"?

חלק ממשתמשי הקפסולות מתלבטים האם כדאי להם לעבור ולהשתמש בפולי קפה? ויש גם מקרים הפוכים שנתקלתי בהם שבו משתמשי פולי קפה, חזרו לקפסולות.

עם כך מה עדיף? קפסולות או פולי קפה? התשובה היא לא חד משמעית והיא תלויה בדרישות של המשתמש.

אבל כמובן לא מדובר פה בשחור לבן. יש כמובן הרבה פרמטרים שיכולים להשפיע על בחירתכם.

קפסולות למעשה זה קפה טחון, ארוז באריזה סגורה, בדרך כלל אטומה לכניסת חמצן ובכך הקפה נשמר לאורך זמן בצורה סבירה. יתרונות הקפסולה:

  • מגוון – בכל פעם שמכינים קפה יכולים להשתמש בקפסולה שונה ובכך לגוון את הקפה שאתם שותים. מתאים מאד למקום שיש בו מספר אנשים שכל אחד שותה קפה אחר.
  • נקיון – נקי, אין שאריות קפה טחון, הקפסולה המשומשת נופלת למיכל האשפה הפנימי במכונה והסביבה נקיה.
  • פשטות –מכניסים קפסולה, לוחצים ומקבלים אספרסו. אין צורך בהכנות רבות כדי להפיק את האספרסו.
  • חזרתיות – אולי הפרמטר החשוב ביותר, כמעט תמיד נקבל את אותו אספרסו, ואם אהבנו אותו נדע מה נקבל גם בפעם הבאה.
  • זמן הכנה קצר – מרגע ההדלקה עד שהאספרסו מוכן – דקה ±.
  • ממדים – רוב מכונות הקפסולות הן קטנות ממדים ואת הקפסולות אפשר להניח בארון אין צורך בשקיות.

חסרונות הקפסולה:

  • איכות האספרסו – אפילו קפסולות מהקצה העליון, לעולם לא יגיעו לאיכות האספרסו שאפשר לקבל ממכונה מקצועית, עם קפה שנטחן שניות לפני ההכנה.
  • טריות – קפה הוא חומר אורגני, ולמרות שהקפסולה אטומה, אחרי זמן רב, הקפה בפנים מתיישן. חשוב להבין שקפה טחון מתחמצן מהר פי כמה וכמה מפולי קפה.
  • חתונה קתולית – רכשתם מכונה של מותג מסוים למשל נספרסו, קפיטלי או אחר – חייבים להשתמש בקפסולות של אותה מכונה ולפעמים המבחר מוגבל.
  • מחיר – מחיר קפסולה, בדרך כלל, גבוה ממחיר מנת אספרסו מקבילה. (לא חד משמעי, מצד אחד יש היום קפסולות תואמות זולות מאד, ומנגד אם משתמשים בפולי קפה מאד איכותיים ויקרים מנת האספרסו יכולה להיות יקרה יותר)
  • אין שליטה – אין יכולת לשנות את הפרמטרים המשפיעים על טעם ואיכות האספרסו כגון טמפרטורה, לחץ, קדם חליטה ועוד.
  • מוגבל בכמות הקפה – למשל בנספרסו זה 5.5 גרם,
  • אספרסו כפול – אם רוצים להכין אספרסו כפול יש להשתמש ב-2 קפסולות. (יש מכונה עם קפסולה ייעודית המאפשרת להכין אספרסו כפול)
  • מזהמות את הסביבה – כמות הקפסולות הנצרכת היא גבוהה, והקפסולות המשומשות הנזרקות לפח, מזהמות. יש קפסולות פלסטיק והמגמה היא לעבור לקפסולות אלמיניום שהאטימה שלהן טובה יותר. ברוב העולם חברת נספרסו למשל ממחזרת את קפסולות האלומיניום והאזרחים מחזירים לחברה את הקפסולות המשומשות. עיריית המבורג אסרה על השימוש בקפסולות במשרדי העיריה.

ואחרי שדיברנו על היתרונות והחסרונות, בוא ננסה להבין למי מתאים מה?

  • אם איכות האספרסו מאד חשובה לכם – ממליץ על מכונה עם פולי קפה. וככול שחשיבות איכות האספרסו אצלכם גבוהה יותר, ההמלצה היא מכונת אספרסו מקצועית עם מטחנה צמודה ליד.
  • אם הניקיון מאד חשבו לכם – הטוב ביותר זו מכונת קפסולות ומיד לאחר מכן מכונת קפה אוטומטית.
  • אם מחיר המכונה חשוב לכם – מכונת קפסולות.
  • אם המהירות מרגע ההדלקה עד שאפשר להכין קפה חשובה לכם – גם מכונת קפסולות וגם מכונת קפה אוטומטית מוכנות תוך דקה. לא כך במכונת אספרסו מקצועית שלוקח לה בין 15 עד חצי שעה להתחמם.

מאמרים קשורים

מה זה קפסולת קפה?
איזו קפסולה הכי טובה?
שיטת קפיטלי - ®Caffitaly

תמיד תוכלו להתייעץ עם שטרנ'ס קפה coffee@sterns.co.il

פוסט זה נכתב ע"י שטרנ'ס קפה
הכותב הוא שלמה שטרן, מחבר הספר מדריך הקפה 
המידע שנכתב בפוסט נכתב על סמך הידע האישי שלנו. ניתן להעתיק אותו עם צייון המקור.

קפסולות או פולי קפה – מה מומלץ?

תגובה אחת

רפי אהרונסון

רפי אהרונסון

ההשוואה בין קפסולות לפולי קפה לא התייחסה למכונות קפה בייתיות מרמה ממוצעת. המכונות המקצועיות אינן בהישג יד של משתמש רגיל. והשאלה לכן צריכה להיות מה עדיף קפסולות או מכונת קפה בייתית מסוג טוב כמו יורה e8 וכו

11

השאירו תגובה

כל התגובות עוברות אישור לפי פרסום