קפסולות או פולי קפה – מה מומלץ?

פוסט זה נכתב ע"י שטרנ'ס קפה
הכותבים הם שלמה שטרן, מחבר הספר מדריך הקפה וצדוק אשר המומחה בקליית קפה
המידע שנכתב בפוסט נכתב על סמך הידע האישי שלנו. ניתן להעתיק אותו עם צייון המקור.

לפני זמן לא רב רוב לוגמי הקפה שתו קפה שחור או קפה נמס. עם הזמן המגמה השתנתה והיום חלק גדול מלוגמי הקפה שותים אספרסו המופק מקפסולות.

מאמרים קשורים

מה זה קפסולת קפה?
איזו קפסולה הכי טובה?
שיטת קפיטלי - ®Caffitaly

חלק ממשתמשי הקפסולות מתלבטים האם כדאי לעבור ולהשתמש בפולי קפה? וגם נתקלתי במשתמשי פולי קפה שחזרו לקפסולות.

עם כך מה עדיף? קפסולות או פולי קפה? התשובה היא לא חד משמעית והיא תלויה בדרישות של המשתמש.

בגדול מבלי להיכנס לעומק הנושא:

  • אם ניקיון הוא הפרמטר החשוב ביותר אצלכם, הבחירה שלכם היא חד משמעית – קפסולות!
  • אם איכות האספרסו הוא הפרמטר החשוב ביותר אצלכם, הבחירה בפולי קפה היא הבחירה המתאימה לכם.

אבל לא מדובר פה בשחור לבן. יש כמובן הרבה פרמטרים שיכולים להשפיע על בחירתכם.

קפסולות למעשה זה קפה טחון, ארוז באריזה סגורה, בדרך כלל אטומה לכניסת חמצן ובכך הקפה נשמר לאורך זמן בצורה סבירה. יתרונות הקפסולה:

  • מגוון – בכל פעם שמכינים קפה יכולים להשתמש בקפסולה שונה ובכך לגוון את הקפה שאתם שותים.
  • נקיון – נקי, אין שאריות קפה טחון, הקפסולה המשומשת נופלת למיכל האשפה הפנימי במכונה והסביבה נקיה.
  • פשטות –מכניסים קפסולה, לוחצים ומקבלים אספרסו. אין צורך בהכנות רבות או בניסוי וטעיה כדי להפיק את האספרסו.
  • ממדים – רוב מכונות הקפסולות הן קטנות ממדים ואת הקפסולות אפשר להניח בארון אין צורך בשקיות.
  • חזרתיות – אולי הפרמטר החשוב ביותר, כמעט תמיד נקבל את אותו אספרסו, ואם אהבנו אותו נדע מה נקבל גם בפעם הבאה.
  • זמן הכנה קצר – מרגע ההדלקה עד שהאספרסו מוכן – דקה.

חסרונות הקפסולה:

  • איכות האספרסו – אפילו קפסולות מהקצה העליון, לעולם לא יגיעו לאיכות האספרסו שאפשר לקבל ממכונה מקצועית, עם קפה שנטחן שניות לפני ההכנה.
  • טריות – קפה הוא חומר אורגני, ולמרות שהקפסולה אטומה, אחרי זמן רב, הקפה בפנים מתיישן.
  • חתונה קתולית – רכשתם מכונה של מותג מסוים למשל נספרסו, קפיטלי או אחר – חייבים להשתמש בקפסולות של אותה מכונה ולפעמים המבחר מוגבל.
  • מחיר – מחיר קפסולה בדרך כלל גבוה ממחיר מנת אספרסו מקבילה. (לא חד משמעי, אם משתמשים בפולי קפה מאד איכותיים ויקרים מנת האספרסו יכולה להיות יקרה יותר)
  • אין שליטה – אין יכולת לשנות את הפרמטרים המשפיעים על טעם ואיכות האספרסו כגון טמפרטורה, לחץ, קדם חליטה ועוד.
  • מוגבל בכמות הקפה – למשל בנספרסו זה 5.5 גרם,
  • אספרסו כפול – אם רוצים להכין אספרסו כפול יש להשתמש ב-2 קפסולות. (יש מכונה עם קפסולה ייעודית המאפשרת להכין אספרסו כפול)
  • מזהמות את הסביבה – כמות הקפסולות הנצרכת היא גבוהה, עיריית המבורג אסרה על השימוש בקפסולות במשרדי העיריה.

ואחרי שדיברנו על היתרונות והחסרונות, בוא ננסה להבין למי מתאים מה?

אם איכות האספרסו מאד חשובה לכם, אם הלכלוך לא כל כך עקרוני אצלכם, ואם אתם מוכנים לשלם על כך? הרי מכונה עם קפה טחון היא בשבילכם

אם מחיר המכונה חשוב לכם, אם אתם מחפשים מכונה קטנה ונאה, אם אתם רוצים להדליק, להשתמש ולסגור מכונת קפסולות היא בשבילכם

תמיד תוכלו להתייעץ עם שטרנ'ס קפה coffee@sterns.co.il

 

 

 

קפסולות או פולי קפה – מה מומלץ?

תגובה אחת

רפי אהרונסון

רפי אהרונסון

ההשוואה בין קפסולות לפולי קפה לא התייחסה למכונות קפה בייתיות מרמה ממוצעת. המכונות המקצועיות אינן בהישג יד של משתמש רגיל. והשאלה לכן צריכה להיות מה עדיף קפסולות או מכונת קפה בייתית מסוג טוב כמו יורה e8 וכו

11

השאירו תגובה

כל התגובות עוברות אישור לפי פרסום