bacchi - מכשיר אספרסו ללא חשמל
תארו לעצמכם שאתם באמצע שום מקום ללא מקור לחשמל, אבל מתחשק לכם אספרסו איכותי. זה הזמן להוציא את הבקי (או באצ'י), למלא אותו עם במים וקפה טחון, להניח אותו על האש ותוך זמן קצר ליהנות מכוס אספרסו מעולה.
מכשיר קטן זה יכול לייצר אספרסו אמיתי באמצעות מים ואש בלבד. (אה כן, וקפה טחון)
 
למכשיר יש שני תאי מים, אחד בתחתית ואחד קצת מעליו. כאשר המים במיכל התחתון רותחים, נוצר לחץ אדים חזק מאד, שדוחף בוכנה וקפיץ כדי ליצור לחץ של  9  בר על המים בתא העליון. זה מאלץ את המים החמים בתא העליון לעבור דרך המסנן וקפה הטחון
יתרונות: מקבלים אספרסו אמיתי בלי להשתמש במשאבה, קל, נייד ופשוט.
חסרונות: יקר, יש צורך לקרר את המכשיר לפני הכנת האספרסו הבא.
 
הוראות שימוש, טיפים והוראות תחזוקה - בהמשך העמוד
הוידאו מסביר בבירור כיצד להשיג אספרסו מושלם עם ,Bacchi אספרסו פשוט באמצעות מים טריים וקפה טחון טרי.
 
תכונות טכניות
משקל: 2.25 ק"ג
מידות בס"מ: גובה=24.5 ; רוחב=17.5 ; עומק=15
חומר: אלמיניום מסוג Peraluman®-30 [ AlMg3 ] (בטוח לשימוש במזון)
טמפרטורת עבודה: 90°C
לחץ עבודה: 9 בר

לקוח מתוח אתר: http://www.bacchidesign.it/
חלקי המכונה
  1. מסגרת המכשיר. כולל: תא מים תחתון (C1), מחזיק ספלים (B1), וכפתור נעילה של המכשיר (A1).
  2. "מכפיל לחץ" מבנה המכיל קפיץ, שסתומים, בוכנה, והתא העליון להכנסת המים שישמשו להכנת הקפה.
  3. מיכל חליטה, עם ברז למזיגת האספרסו, ופתח עליון שבו נכנס פילטר הקפה (4)
  4. פילטר הקפה הטחון
  5. מקטין מנה, מאפשר להכין ספל אספרסו יחיד.
  6. משמש להכנת כוס קפה אחת בלבד.
  7. כיסוי עליון, כולל אטם, וזרבוביות דרכם זורם הקפה.

הוראות הפעלה
  1. משחררים את הכפתור העליון (A1) ומוצאים את כל החלקים. שופכים כמות קטנה של מים בתא התחתון (C1) עד לסימון – כפי שמוצג בתמונה. חייבים להשאיר מספיק מקום מעל המים.  
  2. מכניסים בזהירות את מכפיל הלחץ (חלק 2) מעל התא התחתון וממלאים את התא העליון במים כפי שרואים בתמונה.
  3. ממלאים את המסנן (4) בקפה טחון מיוחד למכונות אספרסו עד למעלה מבלי לדחוס. אם רוצים רק מנת אספרסו אחת מכניסים את מקטין המנה לתוך המסנן.
  4. מכניסים את  המסנן (4) בקפה טחון לתוך החלק המתאים במבנה (3) מכניסים אותו לתוך המכשיר מעל מכפיל הלחץ (2), וסוגרים בזהירות עם המכסה (7). הקפידו מאד!! שלא יהיו שאריות של קפה טחון על השפה של הפילטר לפני שסוגרים כדי שלחץ לא יברח.
  5. סובבו את הזרבובית ואת הברז כך שהם יעמדו בדיוק באמצע מעל משטח הספלים.
  6. סיגרו את הכפתור העליון כדי לנעול ולסגור את כל חלקי המכונה ביחד
  7. הניחו את המכונה על להבה בגודל בינוני. אחרי שש דקות בערך. השריקה שנשמעת מהמכשיר תיידע אותנו מתי הקפה מוכן.
  8. מניחים את הספלים על המדפים המיועדים ופותחים את הכפתור הקדמי כדי לאפשר לקפה לצאת ולקבל אספרסו מדהים.
  9. סיגרו את הברז כאשר כמות הקפה מספיקה לכם.
  10. מכבים את האש.
  11. כדי להכין עוד מנת אספרסו, החזיקו את המכשיר בכפתור העליון, היזהרו לא לגעת במתכת החמה, הניחו את המכשיר מתחת לברז מים זורמים ושיטפו ביסודיות את כל חלקי המכשיר. יבשו כל חלק וחלק.
  טיפים והמלצות
  • כאשר המכונה חדשה, להכין שניים, שלושה סבבים של קפה, לא לשתייה רק כדי לנקות את הצנרת מפסולת שעשויה להיות במערכת וכן להרוות את הצנרת עם בטעם קפה. הקפה המתקבל מהמכשיר הוא במיטבו לאחר שימוש מה.
  • מומלץ להשתמש בקפה משובח וטוב המתאים למכונות אספרסו כדי להשיג את התוצאות הטובות ביותר.
  • אין צורך לדחוס את הקפה הטחון עם דוחסן (Tamper).
  • יש למלא את המסנן עד למעלה. חשוב להקפיד לנקות שאריות קפה טחון מהשפה לפני סגירת המכונה כדי למנוע את דליפת לחץ מהאטמים במהלך השימוש.
  • מומלץ ללמוד את השימוש במכשיר בשיטת ניסוי וטעיה ע"י שינוי כמות המים, שינוי כמות הקפה ועובי הטחינה, אש נמוכה או גבוהה יותר. האיזון המושלם בין הפרמטרים האלו זה מה שיהפוך את האספרסו שלכם לאספרסו איטלקי אמיתי מעולה עם קרמה מדהימה למעלה.
  • במהלך השימושים הראשונים, יש לבדוק את זמן הפקת הקפה במכשיר. הזמן המומלץ הוא 6 דקות, קל לדעת מתי לפתוח את הברז, כאשר נשמעת שריקה זה סימן שהקפה מוכן. אם השריקה נשמעת מאוחר מדי, כלומר המכשיר נשאר על האש במשך זמן רב מדי (שבע, שמונה דקות), ייתכן שהלהבה חלשה מידי. יש לנסות להעלות את גודל הלהבה. ולהיפך, אם השריקה מופיעה כעבור 3-4 דקות, יש להקטין את הלהבה. כמובן הזמן תלוי גם בכמות המים בדוד התחתון.
  • כדקה לפני השריקה, שומעים לחישה דקה המסמנת שהקפה הולך להיות מוכן.
  • מומלץ שהקפה ימזג לספלים חמים. כדי לחמם את הספלים מומלץ להניח אותם על המכשיר ברגע ששומעים את הלחישה, זה זמן מספיק כדי שהם יתחממו. אם מניחים את הספלים מראש, הספלים יהיו חמים מידי.
  • האספרסו חייב לצאת מהחרירים באיטיות בזרזיף חלק וצר (זנב עכבר). אם זה יוצא מהר מדי, יש להשתמש בקפה טחון דק יותר. ו/או להכניס קצת יותר קפה טחון לתוך המסנן.
  • יש לייבש היטב את המכשיר לאחר השטיפה, ולפני מילוי מחודש בקפה, והכנת קפה חדש.
  • מהלך השימוש, כשהמכשיר על הלהבה, לפעמים נשמעים שריקות או לחישות של בריחת לחץ הנגרמת בשל התאיידות של מים שנלכדו בין האטמים.
  • חשוב להדק היטב את הכפתור העליון שסוגר את המכשיר.
  • זהירות – כאשר המכשיר על האש המכשיר חם ביותר. אין לגעת בחלקי המתכת של המכשיר כאשר הוא עדיין חם. מומלץ לתפוס אותו בכפתור העליון.
  • אסור לפתוח את המכשיר כאשר הוא עדיין חם.  
תחזוקה
  • יש להשתמש רק במי ברז כדי לשטוף את המכונה ולנקות אותה ביסודיות במרווחים קבועים.
  • אין להשתמש בדטרגנטים. אם המכונה צברה אבנית, יש להשתמש במוצר להסרת אבנית קלה.
  • בדקו את החלקים המרכיבים את המכונה במרווחי זמן קבועים, במיוחד את האטמים.
  • יש להשתמש רק בחלקי חילוף מקוריים. ניתן להזמין אותם מהיצרן.
  • אין להשאיר את המכונה על האש במשך זמן רב (מעל עשר דקות) כיוון שהיא עלולה לגרום נזק לאטמים ולחלקים שאינם מתכתיים.
  • לעולם אין להניח את המכונה על האש מבלי למלא אותה במים בשתי התאים קודם.
  • במקרה של כשל במהלך השימוש, יש להפסיק את השימוש במכשיר מידית לפנות ליצרן או למפיץ המורשה.
  • יש לנקות את המסנן ואת הצנרת בחלק העליון לפי הצורך, על ידי שחרור הבורג במברג.
  • מפעם לפעם יש לבדוק אם הקפה זורם היטב מהזרבוביות.
היצרן לא יישא באחריות לכל נזק שייגרם כתוצאה משימוש לא נכון, משימוש לקוי במכונה או במקרה של נזק שיגרם כתוצאה של אי הקפדה על הוראות השימוש והתחזוקה המפורטות במסמך זה.
אספרסו ללא חשמל - bacchi

השאירו תגובה

כל התגובות עוברות אישור לפי פרסום