מכונה כזו מכילה מיכל מים קרים, מערכת חימום למים, משאבה ליצירת לחץ, דוקרן לדקירת הקפסולה, נוריות ומפסקי הפעלה.
בעת הכנת אספרסו המים זורמים ממיכל המים הקרים למערכת החימום, מתחממים לטמפרטורה של כ 90 מעלות ומשם נדחפים בלחץ שיוצרת המשאבה לעבר הקפה הטחון הנמצא בתוך הקפסולה.
רוב מכונות הקפסולות מכינות רק אספרסו ולא מצוידות במערכת להקצפת חלב.
לאחרונה יצאו לשוק גם דגמי מכונות אספרסו מבוססות קפסולות עם מערכת ליצירת קיטור להקצםה.
הוראות להכנת אספרסו:
- הדליקו את המכונה והמתינו עד שנורה הבקרה המציגה, שהמכונה התחממה ומוכנה לפעולה.
- פתחו את פתח הכנסת הקפסולות, הניחו קפסולה, וסיגרו את פתח הקפסולות. - סגירה זו בדרך כלל "דוקרת" את הקפסולה ומאפשרת למים לחדור.
- לחצו על כפתור הכנת האספרסו
יתרונות -
- זולה ביותר, המטרה של החברות למכור את המכונה במחיר זול כדי להרוויח מהקפסולות, ממש כמו מדפסות - (מכונה עם יכולת הקצפה יקרה יותר)
- מהיר, לוקח כדקה מרגע ההדלקה עד שהמכונה מוכנה
- קלה ופשוטה להפעלה, רק להכניס קפסולה וללחוץ על כפתור
- נקי, הקפסולה בדרך כלל נופלת למיכל אשפה אין שאריות קפה.
חסרונות -
- מחיר הקפסולה יקר יותר
- מכונת קפסולות זו "חתונה קתולית" היא מתאימה רק לקפסולות שלה.
- הקפה בקפסולה תלוי מתיישן עם הזמן, כמובן שהחברות מנסות להקטין את התיישנת הקפה בקפסולות אבל כחומר אורגני הוא מאבד מטעמו עם הזמן.
- הכנת אספרסו כפול דורשת 2 קפסולות
עצה - הקפידו על ניקוי אבנית באופן תדיר, אחרת המכונה תיסתם מאבנית
המלצה: הקפסולות עשויות מפלסטיק ו/או מאלמיניום. אנו ממליצים למחזר את הקפסלות למיכלי המחזור המתאימים.