אייריש קופי – Irish Coffee - משקה המכיל קפה ואלכוהול, שהומצא ע"י ג'ו שרידאן (Joe Sheridan), שף שעבד בנמל התעופה הימי פוינס (Foynes) שבאירלנד. בתקופה שבה החלו הטיסות הטראנס אטלנטיות, המטוסים לא היו אטומים, ולא היה אפשר להשלים טיסה ללא חניית ביניים. אירלנד הייתה אחת מתחנות הביניים והנוסעים הקפואים ירדו למנוחה עד שהמטוסים תודלקו. כדי להקל על הנוסעים, חיפשו משקה מחמם ומעורר. אייריש קופי היווה את התשובה ההולמת.
יש גרסאות רבות של אייריש קופי, אך מוסכם על כולם שזהו משקה חם, המכיל קפה, וויסקי, סוכר ושמנת או קצפת. בעוד שבגרסה המקורית השתמשו בקפה פילטר, היום מקובל יותר להשתמש באספרסו.
אופן ההכנה:
- מקציפים שמנת מתוקה, ומפסיקים קצת לפני שהיא מתקשה, ושומרים במקרר.
- מחממים כוס יין גדולה, 200-150 מיליליטר, תחת זרם של מים חמים וטובלים אותה בצלחת שמכילה סוכר לבן כדי ליצור זיגוג קל על שפת הכוס.
- מוזגים לכוס מנה של וויסקי איכותי (כ-30 מיליליטר) וכפית גדושה של סוכר (מומלץ סוכר חום). מחממים את הוויסקי במשך כ-10 שניות באמצעות צינור ההקצפה עד שהסוכר נמס.
- אפשר להרחיק את אדי האלכוהול בעזרת גפרור בוער.
- מכינים מנת אספרסוארוך, ומוסיפים לתערובת.
- מוציאים את השמנת מהמקרר, מניחים כף הפוכה מעל הכוס, ומוזגים לאט ובעדינות את השמנת על הקפה. השמנת הקרה צריכה לצוף מעל למשקה.
- מגישים במהירות כל עוד השמנת קרה.
- כשלוגמים מהמשקה מקבלים תערובתטעמים מעולה של שמנת קרה ומשקה אלכוהולי חם.
- למבחר סוגי קפה ממדינות שונות לחצו כאן