סכינים קרמיים טוב- כן או לא?
לא פעם נכנס אילנו לחנות לקוח ומתעניין במכונת אספרסו טוחנת, ואז הוא שואל האם הסכינים במטחנה הם קרמיים.
הוא כמובן שמע על סכינים קרמיים ומשום מה הבין "שהם טובים יותר". אך האם כך הוא?
השאלה הראשונה שיש לשאול, למה בכלל להשתמש במטחנת קפה?
היתרונות של טחינת קפה לפני הכנתו עשויים להפתיע אתכם.
האם אתם מעדיפים לשתות קפה שנטחן לפני שבוע, או קפה טרי שנטחן כרגע? קפה טחון מתחמצן במהירות גבוהה מאד לעומת פולי הקפה. ולכן טעמם משתנה.
נסו לבצע טעימה עיוורת של קפה שנטחן זה עתה וקפה שנטחן שבוע קודם ונשמר בשקית. תגלו שההבדל עצום. ויותר מזה אם תבדקו כעבור חודש, רוב הסיכוי שהקפה הטחון יהיה ממש מעופש. ולכן, כל מי שאוהב קפה ומכיר את ההבדל, מעדיף לטחון ממש לפני הכנת הקפה.
עכשיו עולה השאלה, האם סכינים קרמיים או ממתכת.
היתרונות של סכינים קרמיים:smiley
  • סכינים קרמיים לא מתחממים.
  • סכינים קרמיים לא מחלידים
  • סכינים קרמיים לא נשחקים עם הזמן
החסרונות של סכינים קרמיים:
  • שבירים, כל אבן או חתיכת מתכת עלולה לשבור אותם.
  • אסור להגיע למגע בין הסכינים שעלולים להשבר, לכן קשה לדייק בטחינה.
  • בגלל רגישותם לשבר, קוטר הסכינים לא יכול להיות גדול.
היתרונות של סכיני מתכת:
  • יותר מדויקים, ניתן להגיע לרמות טחינה דקות מאד.
  • חזקים ועמידים יותר ממטחנה קונית.
  • ניתן להגיע לקטרים גדולים שמאפשר דיוק רב ומהירות טחינה גבוהה.
חסרונות של סכיני מתכת:
  • עלולים להחליד - אלה אם הם עשויים מנירוסטה או מטיטניום
  • נשחקים עם הזמן
  • מוליכים חום ולכן מתחממים
במכונות אוטומטיות, היתרון כביכול של סכינים קרמיים בכך שהם "לא מתחממים" הוא לא משמעותי מכיוון שמדובר בטחינה של מנת אספרסו אחת או מקסימום כפולה של 15 גרם. גם סכיני מתכת לא יספיקו להתחמם בזמן כזה.

השאירו תגובה

כל התגובות עוברות אישור לפי פרסום