ארופרס - Airopress
הקפה המדהים שיוצא מהארופרס מוכיח, שלא חייבים מכונת אספרסו כדי לקבל קפה מעולה.
מהו הארופרס?
הארופרס (Aeropress) הוא מכשיר להכנת קפה בשיטה יחודית. המכשיר הומצא בשנת 2005 על ידי נשיא חברת ארובי (Aerobie) אלן אדלר. הכנת הקפה נעשית ע"י הספגת קפה טחון במים במשך 10-50 שניות (תלוי בעובי הטחינה) ולאחר מכן המים הספוגים נדחפים בלחץ ע"י בוכנה בצינור דמוי מזרק דרך פילטר נייר דק.
לארופרס יש 3 חלקים עיקריים.
גליל פתוח בצד אחד וגומי בקצה המשמש כבוכנה לדחיפת המים. (הבוכנה)
גליל פתוח בשני הצדדים בצד אחד יש הברגה המשמשת לחיבור הפילטר
 
פילטר עם חורים שלתוכו מכניסים את פילטר הנייר
שלבי ההכנה:
  1. מחממים מים לטמפרטורה של 82-88 מעלות צלזיוס
  2. טוחנים כ-17 גרם של קפה לטחינה בינונית מעט יותר גס מאספרסו אבל דק בהרבה ממקינטה
  3. הכניסו את הבוכנה והפכו את הארופרס כך שפתח הכוסית כלפי מעלה - יש מספרים על המכשיר. ובמצב זה כיוון המספרים הפוך.
  4. הכניסו את הקפה הטחון לכוסית
  5. יוצקים את המים החמים עד כ-3/4 מגובה הכוסית
  6. יש לבחוש את הקפה כ-10 עד 30 שניות - טמפרטורת המים יורדת ככל שאתם בוחשים יותר.
  7. הספיגו את נייר הפילטר בכמה טיפות מים והכניסו אותו למקומו. סיגרו את הכוסית בהברגה.
  8. הניחו למים לספוג את טעמי הקפה במשך עוד כחצי דקה עד דקה
  9. הפכו את האירופרס מעל ספל חם
  10. לחצו על הבוכנה בעדינות - לא בכח מוגזם, ותנו לקפה לזרום באיטיות לכוס.

תהנו - להלן סרט טוב המסביר את הכנת הקפה:

לרכישה לחצו כאן 

אירופרס

השאירו תגובה

כל התגובות עוברות אישור לפי פרסום