בריקה - Brrika

בריקה – הדור המתקדם של המקינטה (Mokapot)

לפני הכל - פוסט זה נכתב ע"י שטרנ'ס קפה בע"מ
הכותבים הם שלמה שטרן, מחבר הספר מדריך הקפה וצדוק אשר המומחה בקליית קפה
המידע שנכתב בפוסט נכתב על סמך הידע האישי שלנו. ניתן להעתיק אותו עם צייון המקור.

אז מה הסיפור הגדול של הבריקה?

לפני הכל חשוב לדעת. שעד שנת 2019 ביאלטי יצרה בריקה עם משקולת שוויסתה את הלחץ. מאז ביאלטי עברה לייצר בריקה עם ווסת הנפתח בלחץ ולטענתם זה שיפר את איכות הקפה.

לבריקה, בניגוד למקינטה רגילה, יש שסתום בחלק העליון של צינורית יציאת הקפה המשמשת כווסת לחץ. השסתום יוצר אפקט דומה לסיר לחץ מיניאטורי. כאשר הטמפרטורה בחלק התחתון עולה, הלחץ גדל במקביל עד שהוא מתגבר על השסתום ופותח אותו והקפה פורץ החוצה. בריקה  ביאלטי בריקה הוא מוצר פטנט של ביאלטי והוא מגיע בשני גדלים. 2 כוסות ו -4 כוסות.

מבנה:

בדיוק כמו המקינטה, הבריקה מורכבת משלושה חלקים:

  • חלק עליון המכיל את השסתום ולתוכו יעלה הקפה המוכן.
  • חלק מרכזי הבנוי מסלסלת פילטר, בה שמים את הקפה הטחון
  • חלק תחתון בו מניחים את המים הקרים,

    מכיוון שבבריקה כמות המים חייבת להיות מדויקת אחרת נקבל קפה פחות טוב, חברת ביאלטי החליטה לאפשר לצרכן למדוד את כמות המים ע"י סימון ייחודי בתוך החלק העליון של הבריקה.

    יש 2 גדלים לבריקה, בריקה ל-4 כוסות אספרסו ובריקה ל-2 כוסות אספרסו

    הכנה:

    מפרקים את המקינטה לשלושת החלקים. החלק התחתון, המסנן והחלק העליון

    מלאו את החלק התחתון במים קרים בכמות מדויקת באמצעות כוס המדידה שסופקה ביחד עם הבריקה.

    הכנסו את מסנן המשפך לתוך החלק התחתון.

    ממלאים קפה טחון מדויק ואחיד לבריקה, בסלסלת הפילטר. טופחים קלות בצידי הסלסלה כדי לשחרר בועות אוויר הכלואות בפנים. מיישרים עם משהו ישר, סכין למשל. מנקים את השפה מסביב.

    מכניסים את הסלסלה לחלק התחתון בזהירות. מקפידים שלא יהיו גרגרי קפה על השפה.

    סוגרים את החלק העליון בסיבוב. לא מחזיקים בידית כדי לסגור, היא נוטה להישבר.

    מניחים על האש ומקפידים שקוטר הלהבה לא יעלה על קוטר החלק התחתון של הבריקה. אם משתמשים בפלטה חשמלית אפשר להניח על חום בינוני גבוה. (יותר גבוה ממקינטה רגילה).

    כעבור כ-2 עד 3 דקות הקפה בבריקה "מתפרץ" בבת אחת תוך שניות בודדות ברעש פעפוע די חזק, וזה בניגוד למקינטה רגילה בה הקפה מתחיל לזרום בשקט וממלא לאט לאט את החלק העליון ורק לקראת הסוף נשמע רעש פעפוע הנובע מרתיחת המים בחלק התחתון.

    מיד עם "התפרצות" הקפה, יש להסיר את המקינטה מהאש ולמזוג.

    ניקיון:

    מחכים עד שהבריקה קרה. ואז מפרקים את שלושת החלקים. שימו לב, לא פתוח את החלק העליון תוך אחיזה בידית, יש להחזיק את החלק העליון בגוף המתכת עצמו.

    הבריקה עשויה מאלמיניום, לכן אסור להשתמש בסקוטש, בברזלית או בכל מוצר ניקיון שישרוט את האלמניום. כמו כן אין להשתמש בחומרי ניקוי מכל סוג שהוא, הם מחמצנים את האלמיניום. שוטפים את חלקי הבריקה ומניחים אותם לייבוש הפוכים.

    אסור להכניס את חלקי הבריקה למדיח הכלים!

    את שאריות הקפה אפשר לשפוך לגינה, (זה זבל טוב) ולשטוף היטב במים.

    טיפים לקבלת קפה איכותי:

    1. יש להשתמש בקפה טרי – אם משתמשים בקפה לא טרי, סביר להניח שלא יתקבל קרמה.
    2. יש להשתמש במים קרים – מים חמים ישנו את הלחץ שיתקבל ונקבל קפה לא איכותי
    3. כמות מים מדויקת – חייבים להקפיד על כמות מים מדויקת אחרת לא יתקבל קרמה.
    4. יש להקפיד על טחינה מדויקת – בטחינה לא מדויקת המים לא חולטים היטב את הקפה.
    5. כמות קפה מדויקת – להקפיד לטפוח על סלסלת הפילטר, למלא עד למעלה וליישר. לא לדחוס!
    6. ניקיון השפה – כדי שלחץ לא יברח, יש חשיבות שלא יישארו חלקיקי קפה על השפה של סלסלת הפילטר לפני שסוגרים את החלק העליון.
    בריקה

    השאירו תגובה

    כל התגובות עוברות אישור לפי פרסום