קפה וייטנאמי

קפה וייטנאמי

Shlomo Stern
וייטנאם היא יצואנית הקפה השנייה בגודלה בעולם המייצאת בעיקר פולי רובוסטה למרות שפולי הרובוסטה נדחקים לעיתים לשימוש מסחרי כגון קפה נמס, הם עדיין בעלי ערך רב לכל שותי הקפה. אולם בכלכלה ובתרבות של וייטנאם קפה רובוסטה ממלא תפקיד חשוב מאוד. הוייטנאמים גאים מאוד בקפה שלהם, והם הראשונים לשתות את הקפה שלהם, במקום לשתות קפה מיובא (למרות שה יש כמה בתי קפה כגון סטארבקס בערים הגדולות).
גם החלב המרוכז הפך להיות מרכיב חיוני נוסף בתזונה של הוייטנאמים כמעט מאה שנה. הוא הובא מצרפת במהלך מלחמת העולם הראשונה, ואנשים וייטנאמים אהבו אותו. זהו מרכיב יומיומי בדומה לחלב במקומות אחרים.
ביחד, הקפה הוייטנאמי העוצמתי ביחד עם החלב הממותק עם שיטת הבישול המקומית שלהם, מסנן הפין הווייטנאמי. ומקבלים קפה מרוכז שלעתים משווים אותו לאספרסו מקומי - הוא חזק, ריחני ומעודן מאוד מבחינת הטעם.