חומצה לימון (ציטרית)  - Citric acid

נוסחה כימית C6H8O7

חומצת לימון או חומצה ציטרית, Citric acid, נוהגים לכנות גם מלח לימון, היא חומצה אורגנית אשר נמצאת בין השאר בפירות הדר והיא שנותנת לפירות אלו את טעמם החמוץ. בלימון עשויה תכולת החומצה הציטרית להגיע עד כדי 8% מהמשקל היבש.

בתעשייה מייצרים חומצת לימון באמצעות פטריות עובש מיוחד (Aspergillus niger) הגדלות על מצע סוכרוז. העובש יוצר חומצת לימון במטבוליזם הטבעי שלו. מפרידים את העובש מהחומצה על ידי סינון, ומקבלים חומצה נקיה.
בתעשיית המזון, חומצת לימון משמשת כחומר טעם וריח, וכחומר משמר במזון, בפרט במשקאות קלים. נמצא שחומצת לימון גם מעכבת התפתחות של חיידקים גורמי מחלות. כתוסף מזון מסומן החומר בקוד E330. חומצת לימון משמשת גם להסרת אבנית. החומר המכונה מלח לימון הוא למעשה לא מלח במובנו הכימי, אלא חומצת לימון טהורה במצב גבישי.

Junmחומצת לימון

השאירו תגובה

כל התגובות עוברות אישור לפי פרסום