מה זה קפה חליטה קרה ניטרו? (Nitro)

בהגדרה ניטרו הכוונה לחנקן – מהמילה Nitrogen. חנקן הוא גז חסר ריח אדיש מבחינה כימית והוא הגז הנפוץ ביותר בעולם. 78% מהגזים באוויר הם חנקן.  

כולנו מכירים את הסודה הרגילה שבה מכניסים לנוזל פחמן דו חמצני CO2, למים כדי לקבל סודה. קיימת אפשרות להכניס חנקן לנוזל במקום. החנקן, כשהוא מוכנס למשקה, יוצר בועות עדינות ומרקם קרמי יותר מאשר פחמן דו חמצני. חשבו על הטעם והתחושה של גינס בהשוואה לבירה טיפוסית; זה ניטרו. כשהוא מוחדר לקפה קר או חליטה קרה, הגז מבעבע דרך הקפה ונותן לו טעם מתקתק וחלבי יותר בלי צורך להוסיף סוכר או חלב.

האזכור הראשון של חנקן בקשר לאוכל מתוארכת לספר בישול ויקטוריאני משנת 1890. מעל מאה שנים חלפו מאז, ולאט לאט הוכנס למגוון מאכלים ומשקאות כמו - גלידה, בירה, ולאחרונה, גם קפה בחליטה קרה.
כיום הרבה חברות החלו לייצר קפה חליטה קרה ניטרו. זה לא רק טעים, זה גם נח. יש מתקנים שמאפשרים לבתי קפה להעמיד ברז חליטה קרה ניטרו, כמו ברז של בירה, ולהגיש ללקוחות משקה חדש, קר, טעים ומרענן.
אפשר כמובן להכין קפה חליטה קרה ניטרו גם בבית. ניתן לרכוש מתקן הדומה לסיפולוקס ובלוני חנקן המאפשרים להכין את המשקה.
שווה לנסות כדי להבין את הטעם המיוחד
ניטרו

השאירו תגובה

כל התגובות עוברות אישור לפי פרסום