מדינת קוסטה ריקה הקטנה, השוכנת במרכז אמריקה, מייצרת כ -1.5 מיליון שקי קפה (של 60 ק"ג) כל שנה. קפה קוסטה ריקה נחשב בין הטובים בעולם, והוא מבוקש ביותר, במיוחד בארה"ב. קפה קוסטה ריקה מתואר כרומנטי ואקזוטי.
אוהבי קפה רבים שותים אותו כזן יחיד ולא בתערובות. בהתאם לחוק הממשלתי בקוסטה ריקה החקלאים רשאים לשתול רק את זן הערביקה, מכאן שרוב הקפה מוגדר "גורמה". רוב הקפה של קוסטה ריקה גדל בשני אזורים הרריים: אחד הוא טרוס ריוס (Tres Rios), קרוב לחוף ולעיר הבירה סן חוזה, והשני הוא טאראצו (Tarrazu) הממוקם בחלק ההררי הפנימי של המדינה.
שמות הקפה של קוסטה ריקה מתייחסים למחוז שממנו הוא מגיע או מזן הקפה.
מותגי הקפה האיכותיים של קוסטה ריקה הם: סאן מארקו די טארטצו (San Marcos di Tarrazu), האראדיה (Heredia), אלחואלה (Alajuela), בלה ויסטה (Bella Vista), לה מגנוליה (La Magnolia),
אל לגנדריו (El Legendario), דוטה (Dota) ולה מינטה (La Minita).
קפה מאזור זה הוא מאוזן ופרותי.