הודו - פלנטיישן, פרצ'מנט, צ'רי ועוד
הודו נחשבת לאחת מיצרניות הקפה הגדולות בעולם, עם כ-3.5 מיליון שקים בשנה. רוב הקפה הוא רובוסטה ברמה נמוכה מאוד, הנמכר בעיקר לשוק התעשיתי, אך בשנים האחרונות, בגלל לחץ הממשלה, החל גם פיתוח שוק קפה הערביקה האיכותי.
כשטועמים קפה מהודו לבד, אפשר לטעות ולא פעם חושבים שהקפה הוא מאחד מאיי אינדונזיה. רק כשטועמים קפה הודי מול קפה מג'אווה, למשל, מבחינים בהבדל. בעוד שהגוף דומה, בקפה ההודי יש תוספת טעם פיקנטית שנותנת לקפה גוון מיוחד שכדאי להתנסות בו.
הקפה ההודי מסוג מונסון AA, האיכותי ביותר, הוא חזק, עוקצני ודרוש זמן מה כדי להסתגל לטעמו. יש אנשים שזמן מה לאחר ששתו קפה מהודו, קשה להם לחזור לקפה אחר. מומלץ לקלות אותו לדרגת עירוני מלא (Full City).
הקפה ההודי טוב לקפה טורקי ואפשר להוסיף אותו לתערובת לאספרסו.
דרוג הקפה בהודו הוא מורכב מאד ויחודי למדינה זו:
איכות הקפה מתחלקת ל-3 קטגוריות עיקריות:
- קפה יחודי - הקטגוריה הגבוהה ביותר - 3% מסך הקפה בעולם מוגדר קפה יחודי (Specialty coffee)
- קפה פרימיום - הקטגוריה הטובה - משווקת לבתי קפה ולבתי קליה פרטיים
- קפה מסחרי - החלק הארי של פולי הקפה - נשלחים לתעשיה, לקפה נמס, קפסולות, טורקי ועוד.
- קפה המעובד בשיטה הרטובה - היקר יותר (Washed)
- קפה המעובד בשיטה היבשה הנקראת גם הטבעית (Unwashed)
וכמובן חלוקה לערביקה ולרובוסטה.
לקפה ערביקה המעובד בשיטה הרטובה קוראים בהודו פלנטיישן
לקפה רובוסטה המעובד בשיטה הרטובה קוראים בהודו פרצ'מנט
לקפה המעובד בשיטה היבשה, גם הערביקה וגם הרובוסטה קוראים בהודו צ'רי
דרוג הקפה בהודו: