עם ייצור של קרוב ל-5 מיליון שקים בשנה, מקסיקו היא בין עשר היצואנית הגדולות בעולם. אולם, היא סובלת מאחת הבעיות היותר נפוצות בשוק הקפה, הידועה בכינוי "לא מסומן". כלומר, מוכרים קפה "מקסיקני", אבל הוא קפה ברמה ירודה ואין לו סיווג גבוה. מנגד, בגלל שיטות הגידול הפרימיטיביות במקסיקו, חלק מהקפה האיכותי הוא קפה אורגני. כיום יותר ויותר חוות נכנסות לארגון מסחר הוגן ומשפרות את איכות הקפה המקסיקני.
רוב הקפה ממקסיקו מסופק לתעשייה בארה"ב והשאר לאירופה.
מעל 90% ממגדלי הקפה במקסיקו הם בעלי חוות קטנות של כ-30 עד 50 דונם, באזורים
שכוחי-אל. החקלאים עצמם עניים מאוד, מרוויחים בערך 2 דולר ליום ומתוגררים בתנאים קשים, בחושות ללא רצפה מוצקה ללא תנאים סניטריים.
רוב הקפה הגדל במקסיקו דומה בטעמו לקפה ממרכז אמריקה - גוף חלש, חומציות בינונית וגוון אגוזי משהו. קפה איכותי גדל בדרום המדינה באזורים אואקסאקה, ורקרוז וצ'יאפס (Veracruz, Chiapas, Oaxaca), שונה באופיו הכללי מסוגים אחרים הגדלים במרכז אמריקה והוא בעל חומציות קצת יותר גבוהה.
מומלץ לקלות את הקפה בקלייה עירונית עד לתחילת הפיצוץ השני, או קצת יותר מעירוני מלא.
הקפה האיכותי ממקסיקו טוב לתערובות פילטר, למכשירי ואקום ואפשר להשתמש בו גם לקפה טורקי.