דרומית לקניה שוכנת טנזניה עם 63 מיליון תושבים עניים המגדלים קפה ליצוא. רוב הקפה הטוב מיוצר למרגלות ההר הגבוה באפריקה - הקילימנג'רו, וקרוב לגבול עם קניה. הקפה בטנזניה מהווה את ענף היצוא העיקרי, כ- 95% מהגידולים נעשים ע"י משפחות במטעים קטנים וכ- 5% מוחזקים ע"י חוות ענק. סה"כ מועסקים בטנזניה כ- 270,000 נפש בענף הקפה.

כ-70% מהקפה שמגדלים בטנזניה הוא ערביקה בשיטה הרטובה והשאר רובוסטה בשיטה היבשה. הזן המיוחד של 

הקפה מטנזניה הוא זן עגול מסוג פיברי (Peaberry), שבו 2 פולי הקפה לא נפרדים. זן הערביקה משווק כמעט בילעדית ליפן ולגרמניה בעוד שאת רוב הרובוסטה משווקים לצרפת ואיטליה. 

הקפה הידוע מטנזניה הוא הערביקה קילימנג'רו (Kilimanjaro) הגדל בגובה רב לרגלי ההר הגבוה באירופה ונתח השוק שלו כ-75% מהקפה שמספקת טנזניה. מותגים ידועים אחרים הם: ארושה (Arusha) ומושי (Moshi), שמסווגים בדרך כלל כ-A , B או אפילו ללא סיווג, נמכרים לתעשייה.
טעם הקפה מטנזניה הוא הטעם האופייני לאפריקה, גוף בינוני וחומציות חזקה עם גוון ייני. הזן האיכותי מבוקש מאוד בעולם בעיקר בגלל טעמו העדין והפיקנטי.
הקפה מטנזניה מתאים לקפה פילטר. אפשר גם להוסיף אותו לתערובת אספרסו כדי לשפר את טעם הקפה.

עונת הקטיף היא בין אוקטובר לפברואר.

רמות איכות פולי הקפה בטנזניה מוגדרת להלן: (האחוזים הם מסך היבול)

  • AA TOP  --    5%
  • AA  --  14%
  • %A  --  24
  • LOWEST =HP --  57%

הזן AA TOP מועדף לשימוש כחלק מתערובת, ומעניק מרקם של שוקולד לתערובת.
מבחינת רמת הקלייה, המועדפת היא קליה קלה עד אמצע/סוף הפיצוף הראשון.

טנזניהמדריך הקפה

השאירו תגובה

כל התגובות עוברות אישור לפי פרסום