וייטנאם, בדרום מזרח אסיה עם אוכלוסיה של 92 מליון תושבים (נכון ל-2016), היא דוגמה איך ממשלה יכולה לקחת החלטה ולהפוך את הקפה תוך שנים ממוצר שולי במדינה, למוצר יצוא מספר אחד במדינה ולאחד ממקורות ההכנסה של מטבע חוץ במדינה. בשנת 1984 תפוקת המדינה הייתה זניחה ותוך 25 שנה הם הכפילו את תפוקת הקפה פי 100. וייטנאם הפכה למעצמת קפה המפיקה כ- 20% מתפוקת הקפה בעולם והיא עקפה את קולומביה והיום היא יצואנית הקפה השניה בעולם אחרי ברזיל. למרבה הצער, רוב הקפה שמגדלים בוייטנאם הוא קפה רובוסטה (96%) באיכות נמוכה ולכן ההכנסה לק"ג קפה נמוכה.
בגלל איכותו הנמוכה ומחירו הנמוך רוב הקפה הוייטנאמי משמש לתעשייה, במיוחד לתעשיית הקפה הנמס וגם לשימוש מקומי. בשנים האחרונות חל שיפור מה באיכות הקפה במדינה, שמראה שיש עתיד לקפה הוייטנאמי.
כל מי שטייל בוייטנאם מכיר את הקפה הוייטנאמי. קפה חזק מתקתק שמכינים אותו במכשיר מיוחד הדומה למכשיר פילטר, ומוסיפים תרכיז חלב מתוק.
אזור קפה העיקרי במדינה הוא: טיי נגוין (Tây Nguyên), אזור המוכר גם בשם "הרמה המרכזית" הנמצא בסמוך לגבול הקמבודי וכולל חמישה מחוזות: דן לאק, דן נונג, גיא לאי, קון טום, לם דונג. (Đak Lak, Đak Nong, Gia Lai, Kon Tum and Lam Đong). קפה גם גדל בדרום מזרח המדינה באזור דונג נאם בו (Đông Nam Bô) וכן בדרום מזרח סמוך לחוף באזור נאם טרונג בו (Nam Trung Bô).
לקפה חומציות נמוכה, גוף בינוני וארומה חזקה. הקפה מתאים מאוד לתערובות שמכינים לקפה קר לקפה תורכי, לקפה וייטנאמי ולמשקאות קפה מתוקים. הקלייה המומלצת היא קליה כהה עד כהה מאד.